fbpx

Partners & Samenwerkingsverbanden

Sparta Rotterdam is van mening dat samenwerkingsverbanden met amateurverenigingen een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het voetbal in de regio, het beschikt immers over een groep specialisten met kennis en ervaring. Sparta investeert mede daarom in duurzame relaties met voetbalverenigingen in de omgeving van Rotterdam. De samenwerkingen richten zich met name op de wensen en behoeften van de desbetreffende vereniging op club-brede aspecten.

De samenwerking wordt door zowel Sparta Rotterdam als de amateurclubs als zeer positief ervaren. Sparta Rotterdam zet daarbij met name in op het delen van kennis en expertise middels themabijeenkomsten bij de partnerclubs om op die manier het kader bij de clubs verder te ontwikkelen. Bijkomend voordeel van dergelijke bijeenkomsten is dat de amateurclubs met elkaar in gesprek gaan over relevante vraagstukken. Daarnaast is er voor de partnerclubs de mogelijkheid om mee te kijken bij de Jeugdopleiding van Sparta en de werkwijze bij trainingen en wedstrijden, ook op het gebied van Vrouwenvoetbal.

Met de unieke werkwijze binnen de Jeugdopleiding wil Sparta Rotterdam een voorbeeld zijn in de regio op het gebied van opleiden en ontwikkelen. De Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam is er in beginsel om spelers en speelsters die met name afkomstig zijn vanuit amateurverenigingen in de regio, op te leiden voor het eerste elftal. Daarnaast voelt de Kasteelclub zich verantwoordelijk voor de gehele regio. Elke jeugdspeler- of speelster in de regio heeft recht op zo goed mogelijke trainingsomgeving en begeleiding. Door met onze jongste teams en een van de Vrouwenvoetbal teams binnen een amateurcompetitie te spelen, loopt Sparta aan amateurverenigingen te laten zien hoe wij omgaan met onze spelers en speelsters. Als partnerclub zullen wij daarin het kader zoveel mogelijk helpen, begeleiden en scholen om zo uiteindelijk het spelplezier en de ontwikkeling van iedere jeugdspeler en speelster in de regio te vergroten. Sparta Rotterdam werkt daarin nauw samen met de KNVB en Rotterdam Sportsupport om samen het voetballandschap te optimaliseren.

Sparta Rotterdam organiseert door het gehele seizoen heen meerdere activiteiten waarin specifieke kennis wordt gedeeld met de amateurverenigingen in de regio. Dat gebeurt via workshops en bijeenkomsten waarbij we met specifieke thema’s en/of onderdelen van de verenigingen aan de slag gaan. Voorbeelden daarvan zijn: keeperstrainingen, vrouwenvoetbal, commercie of beleidsmatige sessies met bestuursleden. Ook bieden wij trainers van de partnerclubs aan om mee te lopen in onze Jeugdopleiding. Daarnaast merken wij dat amateurclubs onderling van elkaar leren door kennis en ervaring met elkaar te delen. Door bijeenkomsten te organiseren en te faciliteren merken we dat deze verenigingen dichter naar elkaar toe groeien. Om tot slot het Sparta gevoel binnen de regio nog verder te versterken, organiseren wij vanuit Sparta diverse Sparta Clinics en daarnaast vanuit de Sparta Experience ook extra trainingen en voetbalkampen.

Samenwerkingsverbanden
Alexandria '66
CVV Berkel
CVV Zwervers
Excelsior '20
Excelsior Maassluis
RCSV Zestienhoven
RV & AV Sparta
RV & AV Steeds Hooger
Stichting Soccer Plus / MSV De Betrokken Spartaan
S.V. Den Hoorn
sv Poortugaal
TOGB
Victoria '04
vv Dilettant
VV Drechtstreek
vv Kethel Spaland
vv Schipluiden
V.V. SHO
vv Zwaluwen