fbpx

Partners & Samenwerkingsverbanden

Sparta Rotterdam is van mening dat het een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het voetbal in de regio, het beschikt immers over een groep specialisten met kennis en ervaring. Sparta investeert daarom in duurzame relaties met voetbalverenigingen in de omgeving van Rotterdam. De samenwerkingen richten zich met name op de wensen en behoeften van de desbetreffende vereniging op club-brede aspecten.

Met de unieke werkwijze binnen de jeugdopleiding wil Sparta Rotterdam voorbeeld zijn in de regio van opleiden en ontwikkelen. De jeugdopleiding van Sparta Rotterdam is er in beginsel om spelers die vooral afkomstig zijn van de amateurverenigingen uit de regio, op te leiden voor het eerste elftal, maar daarnaast voelt de Kasteelclub zich verantwoordelijk voor de gehele regio. Elke jeugdspeler in onze regio heeft recht op zo goed mogelijke training en begeleiding. Door met onze jongste teams in de amateurcompetities te spelen hopen we ook de amateurverenigingen al te laten zien hoe wij omgaan met onze jeugdspelers. Als partnerclub zullen we daarin het kader zoveel mogelijk helpen, begeleiden en scholen om zo uiteindelijk het spelplezier en de ontwikkeling van elke jeugdspeler in de regio te vergroten. Sparta Rotterdam werkt daarin nauw samen met de KNVB en Rotterdam Sportsupport om samen het voetballandschap te optimaliseren.

Sparta Rotterdam organiseert door het gehele seizoen heen verschillende activiteiten waarin specifieke kennis wordt gedeeld met de amateurverenigingen in de regio. Dat gebeurt via workshops en bijeenkomsten waarbij we met specifieke thema’s en/of onderdelen van de verenigingen aan de slag gaan. Voorbeelden daarvan zijn: keeperstrainingen, vrouwenvoetbal, commercie of beleidsmatige sessies met bestuursleden. Ook bieden we de trainers van de partnerclubs aan om mee te lopen in onze jeugdopleiding. Daarnaast merken wij dat amateurclubs onderling ook enorm veel van elkaar leren door kennis en ervaring met elkaar te delen. Door bijeenkomsten te organiseren en te faciliteren merken we dat deze verenigingen dichter naar elkaar toe groeien. Om het Sparta gevoel binnen de regio nog verder te versterken, organiseren we daarnaast vanuit onze Sparta Experience ook extra trainingen en voetbalkampen waarbij de Sparta filosofie hoog in het vaandel staat.

Samenwerkingsverbanden
Alexandria '66
CVV Berkel
CVV Zwervers
Excelsior '20
Excelsior Maassluis
RCSV Zestienhoven
RV & AVSparta
RV&AV Steeds Hooger
Stichting Soccer Plus / MSV De Betrokken Spartaan
S.V. Den Hoorn
sv Poortugaal
TOGB
Victoria '04
vv Dilettant
VV Drechtstreek
vv Kethel Spaland
vv Schipluiden
V.V. SHO
vv Zwaluwen