fbpx
Home » Sparta Vrouwenvoetbal

Sparta Vrouwenvoetbal

Voetbaldromen voor en door speelsters Sparta Vrouwenvoetbal 
Sparta Rotterdam biedt talentvolle en ambitieuze speelsters een volwaardige opleiding waarbij niet alleen voetballers, maar ook voetbalsters ‘in Spangen’ voetbaldromen mogen hebben. Sparta Vrouwenvoetbal maakt onderdeel uit van de Jeugdopleiding, waarbij het Sparta DNA een belangrijk kenmerk vormt binnen het opleiden van talentvolle speelsters.

Voetbaldromen tijdens het Rood-Witte Mannen- en Vrouwen Diner
Sparta Vrouwenvoetbal stond in de spotlights tijdens het jaarlijkse Rood-Witte Mannen & Vrouwen Diner met ruim 400 Spartanen in de Grote of Sint Janskerk in Schiedam op 15 april jl. Bekijk hier de aftermovie

Naast de aanwezigheid van alle speelsters van Sparta Vrouwenvoetbal was een van de hoogtepunten van de avond, het moment dat bij bij de veiling het rugsponsorschap voor Sparta – Heerenveen aangeboden werd. Co-sponsor Blue10 had haar plek voor deze wedstrijd beschikbaar gesteld en tijdens de veiling besloot ook Jos Tunderman namens VNOM dit met zijn positie te doen. Delta Risk Consulting en NICOVERKEN keerden op 19 mei eenmalig (terug) op de rugpositie. Voorafgaand aan de wedstrijd Sparta - Heerenveen werd de lunch bijgewoond door de shirtsponsoren en schoven onder andere speelsters Sarah van Stee en Annick van Boxtel aan, samen met vertegenwoordigers van de afdeling Commercie en Coördinator Sparta Vrouwenvoetbal Jonneke Schuurbiers.

Rotterdam, 19 mei 2024 Sparta Heerenveen

Voetbaldromen komen uit tijdens Sparta Clinics en Sponsoractiviteiten 
Meerdere Sparta Vrouwenvoetbal speelsters gaan regelmatig op pad om de staf te vormen tijdens Sparta Clinics. Er worden niet alleen Clinics gegevens in de regio, maar ook Meidenvoetbal Clinics op aanvraag waarbij aan het einde volop handtekeningen worden uitgedeeld door de Sparta speelsters. Ook gaan de speelsters regelmatig op pad voor activiteiten en Clinics voor sponsoren. Zo was er begin mei een clinic voor BICT Groep waar zowel spelers van de A-selectie als speelsters van het Vrouwenvoetbal vertegenwoordigd waren. In de laatste week van mei waren speelsters Annick van Boxtel en Dina Ahannach op uitnodiging bij de Goudse, op het het hoofdkantoor in Gouda, voor het begeleiden van een vitaliteitsactiviteit tijdens de lunchpauze. Ook waren er twaalf speelsters en de coach aanwezig bij de De Goudse dag op het stadion. 

 

Sportieve ambitie: Sparta Vrouwen start in de hoogste poule 
Sparta Rotterdam maakt met een team onderdeel uit van de Vrouwen Eerste Divisie. Als enige eerste elftal, waarbij de andere twaalf ploegen uit de Vrouwen Eredivisie hun Jong team daar in actie zien. De Vrouwen Eerste Divisie maakt evenals de Vrouwen Eredivisie onderdeel uit van het betaald voetbal. Sparta eindigde seizoen 2023/2024 tijdens de voorjaarscompetitie op een knappe tweede plaats in poule B, een punt achter de kampioen AZ. Door deze klassering behaalde Sparta een plek in de hoogste poule en start het na de zomerstop in poule A. Sparta Vrouwen wordt als eerste elftal vanaf komend seizoen gevrijwaard van het maximaal aantal dispensatie speelsters, net als dat voor de nieuwe toetreders De Graafschap en NAC gaat gelden. 

Sparta onderzoekt de mogelijkheden om op termijn deel te nemen aan de Azezion Vrouwen Eredivisie en doet dit uitsluitend door een natuurlijke groei en (talent)ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen de club. Daarnaast is er een krachtigere begroting ten opzichte van de huidige begroting nodig om deze stap te kunnen maken en dient dit tezamen met het sportieve en financiële plan evenals de licentie- en kwaliteitseisen vanuit de KNVB te worden beoordeeld. De sportieve resultaten van de afgelopen jaren, de opleiding van talentvolle speelsters en deelname aan de Vrouwen Eerste Divisie vormen een belangrijke basis in het bestaan van Sparta Vrouwenvoetbal om verder op door te bouwen. Zeker als per seizoen 2024/2025 de promotie/degradatie regeling in werking treedt. 

Jong Sparta en Sparta Maatwerk 
Sparta komt evenals de opleidingspiramide bij de mannen met een jong team uit in de amateurcompetitie. Jong Sparta (v) komt uit in de Hoofdklasse van het amateur vrouwenvoetbal, het een na hoogste amateurniveau. Het is vanuit de gedachte ‘opleiden’ een bewuste keuze om met Jong Sparta uit te komen in deze leerzame competitie, met de ambitie om de Topklasse te bereiken. De jongste talenten die aan Sparta Rotterdam verbonden zijn, komen in actie binnen de Maatwerk trainingsgroep. Speelsters vanaf 12 jaar komen een keer per week samen bij Sparta om te trainen of een wedstrijd tegen andere BVO’s te spelen. Vanuit de trainingsgroep hebben over de afgelopen jaren meer dan tien speelsters de stap naar de selectie gemaakt. Vanuit seizoen 2023/2024 maken wederom vijf talenten de stap naar de selectie.

Seizoen 2024/2025 traint Sparta Vrouwenvoetbal deels bij samenwerkingspartner RVV Blijdorp aan de Noorderbocht in Rotterdam. De wedstrijden op zaterdag, evenals een doordeweeks trainingsmoment, zullen op Nieuw-Terbregge worden gespeeld, zodra de verbouwing volledig is afgerond. Woensdag 5 juni jl. speelde Sparta Vrouwen op Het Kasteel tegen Jong Ajax (v), een geweldig affiche, waarbij het stadion Spartaans kleurde en klonk.

“Voor onze speelsters is voetbal geen hobby. Met vier keer trainen in de week en daarnaast het spelen van wedstrijden, reizen en studie buiten Rotterdam, vormt het een groot deel van hun leven. Het is belangrijk dat een speelster zich thuisvoelt bij Sparta en haarzelf kan zijn. Op het veld, in de kleedkamer, bij de club, op school en thuis. Niet iedere speelster haalt de Eredivisie of de Oranjeleeuwinnen. Één ding is wel zeker. Als je binnen de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam of Sparta Vrouwenvoetbal mag spelen, halen wij er samen alles uit om voetbaldromen te verwezenlijken. Belangrijk is, dat je naast de faciliteiten en handvaten die wij als staf en club bieden, elke dag de beste wil zijn. En als voetbalster elke dag beter willen worden. Op het veld en daarbuiten. Binnen Sparta staat de ontwikkeling als speelster centraal, maar vooral ook als mens”. vult Jonneke Schuurbiers, Coördinator Sparta Vrouwenvoetbal, aan.

Sparta Rotterdam Vrouwenvoetbal is te volgen via Twitter, Facebook en Instagram