fbpx
Home » Sparta Vrouwenvoetbal

Sparta Vrouwenvoetbal

Talentontwikkeling binnen Sparta Rotterdam Vrouwenvoetbal
In 2017 sloegen Sparta Rotterdam en Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ), de handen ineen op het gebied van vrouwenvoetbal binnen de bestaande samenwerking als opleidingspartner. JVOZ is de club waar o.a. Rick van Drongelen vandaan komt. Het toenmalige, talentvolle JVOZ MO15 werd Sparta/JVOZ VR1. Vanaf seizoen 2020/2021 is de samenwerking met JVOZ volgens het drie jarige commitment en de afspraak hieromtrent beëindigd. Het elftal is volledig overgeschreven naar Sparta Rotterdam BVO. Sparta wil talentvolle speelsters een volwaardige opleiding bieden waarbij ook voetbalsters voetbaldromen kunnen nastreven, om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen.

Sparta/JVOZ VR1 is in 2017 door bepaling van de KNVB, in de 3e klasse zaterdag van het amateurvoetbal gestart. De doelstelling per seizoen is helder; promoveren middels een kampioenschap of deelname aan de nacompetitie. In de 3e klasse vierde het team haar eerste kampioenschap. Ook het daaropvolgende seizoen lukte het als debutant in de 2e klasse om het kampioenschap binnen te slepen. In seizoen 2019/2020 ging het als promovendus de uitdaging aan in de 1e klasse. Vanwege COVID-19 kwam er een abrupt einde aan het seizoen. De KNVB heeft het verzoek om Sparta Rotterdam VR1 vanaf seizoen 2020/2021 hoger in te laten stromen gehonoreerd. Hiermee is de doelstelling 'promotie' gehandhaafd en is Sparta Rotterdam VR1 wederom een klasse hoger gestart, ditmaal als promovendus in de hoofdklasse.

Vanaf seizoen 2021/2022 komt Sparta vrouwenvoetbal zowel in de Beloftencompetitie als in de amateur vrouwenvoetbal competitie (hoofdklasse) uit. De toetreding tot de Beloftencompetitie is een geweldige stap binnen talentontwikkeling en het perspectief voor speelsters met een voetbaldroom.

Sparta Rotterdam Vrouwenvoetbal is te volgen via Twitter, Facebook en Instagram