fbpx

Stadion

Sparta Stadion, de poort naar uw succes!
Wij nemen u graag mee in de ongekende mogelijkheden van het organiseren van evenementen bij de oudste voetbalclub van Nederland: Sparta Rotterdam! Een club met ruim 130 jaar traditie waar warmte, historie en sympathie heerst maar tegelijkertijd is de club ook modern en maatschappelijk betrokken. Het Sparta Stadion, bijnaam “Het Kasteel”, is de ideale locatie om in een bijzondere omgeving uw gasten te ontvangen. Het stadion beschikt over verschillende zalen. Voor een overzicht van zalen en capaciteiten klik hier.

Onze kasteelpoorten staan open voor uw succes!

Historie verpakt in een modern design
Het stadion bestaat uit het authentieke Kasteel met een warm en modern interieur en het hoofdgebouw met de stoere en stijlvolle Business Lounge. De sfeer in het stadion is persoonlijk en ongedwongen en daarnaast bieden de zalen vele mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten, sfeervolle diners en sportieve feesten.

Historie
De eerste versie van het Kasteel werd gebouwd in 1916, naar een ontwerp van de architecten J.H. de Roos en W.F. Overeijnder. Het eerste voetbalstadion van Nederland werd geopend op zondag 15 oktober 1916. De openingswedstrijd op 'de Sparta Burcht' werd gespeeld tegen Willem II. In de loop der jaren werden de tribunes van "Stadion Spangen" diverse malen vernieuwd en uitgebreid. De meest ingrijpende renovatie vond plaats in 1998-'99: het stadion werd toen bijna volledig herbouwd volgens een ontwerp van architectenbureau Zwarts & Jansma. Het veld werd daarbij een kwartslag gedraaid, waardoor "Het Kasteel" nu deel uitmaakt van de Kasteeltribune aan de lange zijde van het stadion, terwijl het eerst aan de korte kant van het stadion gelegen was. De naam van het nieuwe stadion werd Sparta-Stadion "Het Kasteel". Het heeft een capaciteit van 10.599 plaatsen. Het stadion werd heropend met een vuurwerk- en lasershow en een wedstrijd tegen Glasgow Rangers, die in 0-0 eindigde.

Alleen het gebouw met de twee torentjes, waaraan het complex al decennialang zijn bijnaam Het Kasteel dankte, bleef bij de verbouwing van 1999 behouden, inclusief het bouwaardewerk van Willem Coenraad Brouwer. Dat gebouwtje werd in november 2004 aangekocht door de zakenman Hans van Heelsbergen, die toen voorzitter van Sparta Rotterdam was. Van Heelsbergen opende er een horecagelegenheid en het Sparta Museum.

Sparta Museum en Rondleidingen

U kunt een rondleiding krijgen door het stadion en door het Sparta Museum. Dit kunt u eventueel combineren met een koffieontvangst in Brasserie Kasteel Spangen.

 

Voor informatie over route & parkeren klikt u hier.

Voor informatie over de historie van Sparta Rotterdam klikt u hier.