Home » Dubbele derbywinst en doelpuntrijke overwinning voor O18

Dubbele derbywinst en doelpuntrijke overwinning voor O18

27 januari 2024 - 20:30

De voetbalzaterdag van de Jeugdopleiding resulteerde in fraaie doelpunten en onder andere twee keer derbywinst voor de Spartanen tegen stadsgenoot Feyenoord. De Spartanen van O12 en trainer Melvin Zaalman komen zondag nog in actie tegen AZ, aftrap 12:00 uur (Sportpark Thurlede, PPSC).

Middenbouw
________
Vitesse O13 – Sparta O13 (0-0)

In Arnhem mocht de O13 het op Nationaal Sportcentrum Papendal opnemen tegen Vitesse O13. Er werd over de gehele wedstrijd niet gescoord, waardoor het scorebord tot aan het eindsignaal op 0-0 bleef staan. Zondagochtend komt Sparta o13 ook ‘in actie’, als om 8:40 uur Zappsport Latjetrap met Sparta O13 begint.

Feyenoord O14 – Sparta O14 (0-3)
Sparta O14 maakte zich op voor de stadsderby op Varkenoord. De mannen van Dominique de Bodt gooide Spartaanse strijd en passie in het spel, wat resulteerde in een 0-3 overwinning voor de Spartanen.

ADO Den Haag O15 – Sparta O15 (2-1)
Nadat Sparta O15 al na ‘2 minuten op 1-0 achterstand kwam, zette Valentino Weibolt de 1-1 op het scorebord in minuut ’14. Het eerste competitieduel van 2024 was spannend. In minuut ’62 is het ADO dat de voorsprong toch weer pakt. Sparta kan daarop geen antwoord geven.

Sparta O16 – Feyenoord O16 (1-0)
Evenals O14 speelde ook de O16 een stadsderby tegen Feyenoord. Het thuisduel kende een vroege voorspong voor de Spartanen als Dean Bell in minuut ’10 de score opent vanuit een corner. Daarna blijven beide ploegen voetballen en wordt gezocht naar meer doelpunten. Gescoord wordt er niet meer, waardoor matchwinner Bell, een belangrijk aandeel heeft in de overwinning voor de mannen van trainer Rziki.

Bovenbouw
________
PVCV O17 – Sparta O17 (1-0)

Sparta O17 mocht naar Vleuten voor het eerste competitieduel van de tweede seizoenshelft. PVCV O17 en Sparta O17 troffen elkaar op Sportpark Fletiomare Oost. De Spartanen lieten zich in de zesde minuut verrassen als PVCV op voorspong komt. Die voorspong kunnen de mannen van trainer Hesselink niet meer herstellen binnen de resterende speeltijd.

Sparta O18 – Cambuur Leeuwarden O18 (5-1)
Sparta O18 kwam verslagen terug vanuit FC Twente/Heracles Academie vorige week. Nu kwam de O18 van Cambuur Leeuwarden op bezoek voor het thuisduel op Sportpark Thurlede. Na een klein half uur pakte Cambuur de voorsprong. Binnen twee minuten antwoordt Sparta met een doelpunt. Na rust (1-1) bouwde Sparta de score uit tot maar liefst 5-1.