fbpx

Rugdekking

Rugdekking is een leerwerktraject dat gebruik maakt van de aantrekkingskracht van Sparta Rotterdam om jongeren zonder werk of opleiding nieuw perspectief te bieden. Op deze manier komen zij los van de negatieve invloeden op straat en maken zij uiteindelijk kans op een baan in de veiligheidssector. Rugdekking richt zich op jongeren in de leeftijd van 17 tot 27 jaar zonder werk, opleiding of startkwalificatie. Kortom: jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Rugdekking is een traject van twaalf weken waarbij de deelnemers in kleine groepen van maximaal 15 personen aan de slag gaan in het stadion. Deze twaalf weken bestaat uit een combinatie van gedragsinterventie, opleiding en stage. De kern bestaat uit de opleiding tot UEFA Sportsteward, aangevuld met de certificaten Verkeersregelaar en Bedrijfshulpverlening. Zo volgen de deelnemers  een programma waarin ze werken aan houding, gedrag, werknemersvaardigheden en conditie. Tot slot zullen de deelnemers tijdens de (thuis)wedstrijden van Sparta Rotterdam stage lopen als steward, verkeersregelaar of gastheer/vrouw.

Rugdekking biedt jongeren een kans om aan de slag te gaan in de veiligheidssector. Na een succesvolle afronding van het traject hebben zij verschillende certificaten op zak en kan er vaak worden doorgestroomd richting een baan in deze sector.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met maatschappelijk partner Stichting Schouders Eronder.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lisa van den Boer op l.vandenboer@sparta-rotterdam.nl of 010-8909210.

Het project wordt uitgevoerd door maatschappelijk partner Stichting Schouders Eronder. Aanmelden? Meld je hieronder aan via het formulier: