fbpx

Rugdekking

Rugdekking is een leerwerktraject dat gebruik maakt van de aantrekkingskracht van Sparta Rotterdam om jongeren zonder werk of opleiding nieuw perspectief te bieden. Op deze manier komen zij los van de negatieve invloeden op straat en maken zij uiteindelijk kans op een baan in de veiligheidssector. Rugdekking richt zich op jongeren in de leeftijd van 17 tot 27 jaar zonder werk, opleiding of startkwalificatie. Kortom: jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Deelnemers gaan in kleine groepen van maximaal 15 personen een traject van circa twaalf weken aan bij een profvoetbalclub uit hun eigen omgeving. Dat traject bestaat uit een combinatie van gedragsinterventie, opleiding en stage. De kern bestaat uit de opleiding tot UEFA Sportsteward, aangevuld met de certificaten Verkeersregelaar en Bedrijfshulpverlening. Tijdens (thuis)wedstrijden van de BVO lopen de deelnemers stage als steward, verkeersregelaar of gastheer/vrouw. Tot slot volgen deelnemers ook nog een sportprogramma, werken zij aan hun houding en gedrag en gaan op stages en excursies die naar werk of opleiding leiden.

Het project wordt uitgevoerd door maatschappelijk partner Stichting Schouders Eronder. Aanmelden? Meld je hieronder aan via het formulier: