Een voetbalzaterdag waarin Sparta slechts twee punten pakte, verdeeld over twee duels. O18 en O13 deelden vandaag de punten, andere jeugdteams hielden geen punt(en) over aan het competitieprogramma. Sparta O14 kwam niet in actie, dinsdag aanstaande staat er een thuiswedstrijd tegen PSVop het programma.

Middenbouw
____
NEC O13 – Sparta O13 (1-1)
Op De Goffert Complex De Eendracht in Nijmegen kwamen de leeftijdsgenoten van O13 in actie tijdens het competitie duel tussen NEC O13 en Sparta O13. De Spartanen delen de punten met de Nijmegenaren: 1-1. Jenell Bruijn maakte het enige Spartaanse doelpunt.

Feyenoord O15 – Sparta O15 (3-1)
In Rotterdam-Zuid stond er een heuse stadsderby op het programma. Op Sportpark Varkenoord kwam Sparta in actie tegen Feyenoord O15. Sparta kon geen vuist maken en zag Feyenoord met twee doelpunten verschil winnen: 3-1.

Sparta O16 – Ajax O16 (2-4)
De Spartanen van O16 ontvingen thuis Ajax O16 voor een top jeugdwedstrijd. De Amsterdammers komen na ’17 op voorsprong en maken na ’37 ook de 0-2. Na rust is het Sparta die als eerste scoort via Sven Fransen (’43). Binnen vijf minuten is daar de 1-3. Sven Fransen scoort in de ’58 wederom en brengt de stand op 2-3. In de ’64 maakt Ajax de 2-4, daarna wordt er niet meer gescoord.

Bovenbouw
____

TOGB O17 – Sparta O17 (5-3)
In Berkel en Rodenrijs kwam Sparta O17 in actie tegen partnerclub TOGB O17. De jarige keeper Bouvy kon niet voorkomen dat er gescoord wordt. De thuisclub opende al binnen drie minuten de score. Daarna volgden nog vier doelpunten voor TOGB en drie voor de Spartanen. Te weinig om minimaal op gelijke hoogte te komen: 5-3.

Sparta O18 – PEC Zwolle (2-2)
De Spartanen van O18 speelden eindelijk weer een thuisduel. Vanuit Zwolle kwam directe concurrent PEC O18 op bezoek. Het werd een echte wedstrijd de intensiteit aan beide kanten hoog lag. Sparta domineerde, maar kreeg toch een tegentreffer te incasseren. Na rust volgde de gelijkmaker door de ingevallen Jesse Bal. De voorsprong volgt na een doelpunt van Soehail Hamdani. Vlak voor het eindsignaal krijgt Sparta een penalty tegen voor hands: 2-2. De eindstand van het duel. Mooi moment van de dag, Angelo Kamperveen maakte na negen maanden weer zijn rentree.