Home » RKC en Sparta spelen gelijk in Waalwijk (1-1)

RKC en Sparta spelen gelijk in Waalwijk (1-1)

27 augustus 2020 - 21:49

Met de start van de Eredivisie in aantocht speelde Sparta Rotterdam vanavond één van de laatste wedstrijden in de voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang. Trainer Henk Fraser kon beschikken over een vrijwel complete selectie. Er waren wel een aantal afwezigen. Mica Pinto staat inmiddels wel weer op het trainingsveld en heeft zijn eerste minuten in Jong Sparta gemaakt. Reda Karchouch maakt goede stappen in zijn herstel maar deze wedstrijd kwam te vroeg en Laros Duarte ontbrak vandaag wegens een lichte blessure opgelopen op de training.

Na drie minuten zorgde RKC Waalwijk er via doelman Etienne Vaessen haast voor dat Sparta op voorsprong kwam. De keeper wilde uittrappen maar schoot vol op Lennart Thy. De bal ging via de spits van Sparta net over het doel. Na ruim een kwartier spelen de eerste kans voor de thuisclub. James Efmorfidis schoot vanaf randje zestien de bal uit een volley net langs de paal.

In de 23e minuut had Sparta moeten scoren in het Mandemakers Stadion. Eerst via Jeffry Fortes die keihard op de vuisten van Vaessen schoot en 30 seconden later helemaal vanaf de strafschopstip. Lennart Thy schoot echter in dezelfde hoek als waar Vaessen dook. Beide teams gingen na 45 minuten spelen allebei aan een eigen kant het veld af richting de kleedkamer zonder te scoren.

Sparta begon ongewijzigd aan de tweede helft. In de 53e minuut kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Uit een hoekschop, genomen door Bryan Smeets, kopte Bart Vriends de 0-1 binnen. Bryan Smeets had na zijn assist vier minuten later de 0-2 op zijn schoen, maar zijn schot ging via Vaessen slechts centimeters langs de verkeerde kant van het aluminium.

In plaats van de 0-2 kwam RKC Waalwijk in de 63e minuut op gelijke hoogte via Anas Tahiri die de bal achter Okoye in de verre hoek plaatste. Met de 1-1 tussenstand ging de laatste fase van de wedstrijd gelijkwaardig op. RKC claimde nog een strafschop, maar arbiter van de Kerkhof had hier geen boodschap aan. Met het inbrengen van Harroui kreeg Sparta voetballend iets meer de overhand dan daarvoor. In de 80e minuut bracht trainer Henk Fraser nog twee wijzigingen aan in zijn team door Mijnans en Rayhi te brengen voor Deroy Duarte en Lennart Thy.

Drie minuten voor tijd had Sparta de mooiste aanval van de wedstrijd. Vloeiend combinatiespel werd door Mijnans helaas niet beloond met een (winnende) treffer. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Sparta hervat de oefencampagne volgende week vrijdag tijdens een besloten oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag. Deze wedstrijd zal live worden uitgezonden door RTV Rijnmond via hun website en Youtube.