fbpx
1962/1963
Home » Teams historie » Zwak einde breekt Sparta op in kampioensstrijd

Statistieken

Compet. wedstrijden 30
Gewonnen 17
Gelijk 5
Verloren 8
Competities 0
Competitiesoort Eredivisie
KNVB beker (ronde) 2e ronde
Eindklassering 3
Topscorer(s) Béla Bodnár
Gele kaarten 0
Rode kaarten 0

Zwak einde breekt Sparta op in kampioensstrijd

In de zomer komt na jaren wachten de vergunning binnen voor de geplande bouw van een nieuwe tribune aan de lange zijde.  Achter de houten tribune wordt geheid en gebouwd.

Het is een goed seizoen voor Sparta. De nieuwe aanwinst Bela Bodnar scoort aan de lopende band, de verdediging laat weinig door, Pim Doesburg staat als 19-jarige vanaf het begin onder de lat en moet het doel alleen even verlaten als hij in de spectaculaire 5-5 tegen NAC geblesseerd raakt. De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen Feyenoord wordt gespeeld op een bevroren ijsvlakte. Als Sparta heeft leren schaatsen maakt het in het laatste kwartier drie goals. Sparta staat maanden lang aan kop want pas in maart wordt de competitie hervat na een lange ijzige wintertijd. Sparta houdt die koppositie vast tot eind mei als het 4 punten los staat met nog 7 wedstrijden te gaan. In de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-1 voor ons) breekt Hans de Koning zijn been. Het is of de motor van het elftal stil valt. Verliespartijen tegen clubjes als Volendam, NAC, GVAV en MVV doen ons terugvallen. Alleen in de Kuip wordt er nog gewonnen, maar tegelijkertijd wordt PSV kampioen.

Onwetend van dat alles is op 1 april het 75-jarig bestaan gevierd met een groot feest in de Rivièrahal. Na het seizoen wordt er afscheid genomen van Denis Neville, de succesvolste trainer ooit in de acht jaar van zijn dienstverband. Ook zijn er veel mutaties in het spelersbestand. Tot de vertrekkers behoren Piet de Vries, Pim Visser, Tonny van Leeuwen en Freek van der Lee.

Statistieken

Compet. wedstrijden 30
Gewonnen 17
Gelijk 5
Verloren 8
Competities 0
Competitiesoort Eredivisie
KNVB beker (ronde) 2e ronde
Eindklassering 3
Topscorer(s) Béla Bodnár
Gele kaarten 0
Rode kaarten 0