fbpx
2013/2014
Home » Teams historie » Historisch slecht seizoen bijna goed voor promotie

Statistieken

Compet. wedstrijden 0
Gewonnen 12
Gelijk 8
Verloren 18
Competities
Competitiesoort 2e niveau
KNVB beker (ronde) 3e
Eindklassering 16
Topscorer(s) Voskamp (12)
Gele kaarten 0
Rode kaarten 0

Historisch slecht seizoen bijna goed voor promotie

Enkele dagen na het debacle in Kerkrade is Adri Bogers aangesteld als nieuwe trainer.  In de selectie is er niet veel veranderd. Voskamp is terug uit Polen, Mahi en Langedijk zijn uit de jeugd doorgebroken. Bogers begint met wisselend succes maar verliest thuis alleen van Dordrecht dat een tijd lang zelfs bovenaan staat. Ondanks zeges van 7-1 op Den Bosch en 5-1 tegen Helmond en veel punten uit is de leiding niet tevreden over het spel. Bogers wordt begin december ontslagen als Sparta op 8 punten tweede staat achter Dordrecht, vanwege ‘te weinig aan passie en beleving’. Na tussenpaus Arjan van der Laan wordt in de winterstop Gert Kruys aangesteld als hoofdtrainer. Met voornamelijk ervaring in de Eerste divisie heeft hij heel weinig succes bij het omhoog strevende Sparta, ondanks de tussentijdse overkomst van Michel Breuer van NEC. Zo zet hij in het jaar 2014 een ongekende serie van 9 achtereenvolgende thuisnederlagen neer. De enige zege is bij Jong PSV en er wordt nog drie keer gelijkgespeeld. Met 6 punten uit 16 zakt Sparta naar de 16e plaats een dieptepunt in de clubhistorie.

Omdat onder Bogers wel de tweede periode is binnengehaald spelen we toch play-offs. Die maken bijna het hele seizoen op verrassende wijze goed. Het als 6e geëindigde Eindhoven komt op het Kasteel niet verder dan een moeizame 1-1, het eerste thuissucces onder Kruys. In Eindhoven weet Sparta onder zware druk een vroege 0-1 voorsprong vast te houden en in de laatste minuten uit te bouwen naar 0-2. NEC uit de Eredivisie is de volgende hinderpaal. Deze wedstrijd wordt over twee dagen verdeeld, omdat voortdurende regen het veld in Rotterdam onbespeelbaar maakt. Vlak voor tijd maakt Boukhari, voor de tweede keer teruggekeerd, de enige goal. In de Goffert scoort Sparta tot grote ontsteltenis van de Nijmegenaren binnen een half uur drie keer, waardoor het met Dordrecht om een plaats in de Eredivisie kan gaan strijden. De wedstrijd op het Kasteel eindigt, mede door een gigantische mistrap van Nys, met 2-2. In Dordt laat Kieboom snel een bal glippen en maakt de door ons verhuurde Gladon vlak voor rust 2-0. Als Dordrecht na rust een penalty krijgt lijkt alles beslist maar deze wordt gemist. Direct daarna maakt Mahi 2-1. Een teruggedrongen Dordrecht raakt in de problemen maar Voskamp mist de grootste kans. In de slotminuut rolt er nog een bal bij ons binnen voor de uiteindelijke 3-1.

Statistieken

Compet. wedstrijden 0
Gewonnen 12
Gelijk 8
Verloren 18
Competities
Competitiesoort 2e niveau
KNVB beker (ronde) 3e
Eindklassering 16
Topscorer(s) Voskamp (12)
Gele kaarten 0
Rode kaarten 0
<p>Jan de Jager, Roderick Gielisse , Crescendo van Berkel , Pieter Nys , Mario Bilate , Donovan Deekman , Jeremy de Nooijer , Pieter Langedijk , Marco Gentile</p> <p>midden vlnr : Ben Wessels, Roald van Hout , Soufian El Hassnaoui , Jaime Bruinier , Robert van Boxel , Stef Peeters , Cendrino Misidjan , Paul Gladon , Gijs Luirink , Rogier Hoek</p> <p>voor vlnr : Peter van den Berg , Adrie Bogers , Iliass Bel Hassani , Johan Voskamp , Ricardo Kieboom , Khalid Sinouh , Roy Kortsmit , Donovan Slijngard , Steef Nieuwendaal , Arjan van der Laan , Frank Kooiman</p>