Home » Sparta verliest met 1-2 van PSV

Sparta verliest met 1-2 van PSV

10 februari 2018 - 21:58

Sparta Rotterdam is in eigen huis onderuitgegaan tegen koploper PSV. De ploeg van Dick Advocaat keek met rust nog tegen een 1-1-stand aan, maar zag PSV na rust snel de leiding nemen. Een Spartaans offensief bleek niet voldoende voor de gewenste gelijkmaker.

Sparta kwam via het hoofd van Kenneth Dougall al vroeg op voorsprong, de Australiër kopte een voorzet van Paco van Moorsel buiten bereik van Jeroen Zoet. PSV drong hierna aan, maar kon, op een enorme kans van Steven Bergwijn na, niet veel verder komen dan schoten van buiten het strafschopgebied. Vlak voor rust leverde een dergelijk schot van Bergwijn wél een treffer op, waardoor de beide ploegen met een gelijke stand de rust in gingen.

Een nieuw afstandsschot van Bergwijn eindigde tien minuten na rust in de kruising, waarmee de bezoekers de leiding overgenomen hadden. Sparta zocht vervolgens naar haar tweede treffer en was ook regelmatig dreigend en Soufyan Ahannach nam bijna de 2-2 voor zijn rekening, maar Zoet kon knap redden. Sander Fischer was uit de hierop volgende hoekschop dichtbij, zijn kopbal verdween echter over. In de absolute slotfase was invaller Ragnar Ache nog dicht bij de gelijkmaker, ware het niet dat zijn kopbal voorlangs ging.

Rotterdam - voetbal - Loris Brogno tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - PSV - foto Carla Vos/Cor Vos © 2018