fbpx
Home » Bestuursvorm Sparta Rotterdam gewijzigd

Bestuursvorm Sparta Rotterdam gewijzigd

23 januari 2023 - 17:00

De bestuursvorm van Sparta Beheer B.V., waar de voetbalclub Sparta Rotterdam onderdeel van uitmaakt, is met ingang van 23 januari 2023 gewijzigd. Sinds 2015 werd de club door een zgn. One-Tier Board, gekenmerkt doordat toezichthouders en directieleden in hetzelfde orgaan fungeren, bestuurd.  Afgelopen jaar heeft er een evaluatie plaatsgevonden, onder andere met de aandeelhouders, enkele clubprominenten, sponsoren en supportersafgevaardigden. De uitkomst van deze evaluatie is dat er met name behoefte is aan het meer traditionele en herkenbare  bestuursmodel met een duidelijkere splitsing tussen directie en toezichthouders.

Bovenstaand advies is getoetst door de aandeelhouder én cultuurbewaker Stichting Sparta 1888 alsmede de Stichting Rood Wit, de andere aandeelhouder van Sparta Beheer B.V. Vervolgens zijn de aandeelhouders een wijziging van de statuten overeengekomen en hebben zij de benodigde besluiten genomen om terug te gaan naar een model met een Raad van Commissarissen.

De club kiest er voor om vijf (toezichthoudende) commissarissen aan te stellen. De personele invulling hiervan bestaat uit Leo Ruijs (president commissaris), Hans de Koning (voetbalzaken), Alex Klein, Simon de Jong en Dave Maasland.

Dave Maasland (32 jaar) is eigenaar van het bedrijf ESET Nederland, onderdeel van een wereldwijd merk dat bescherming biedt in de digitale wereld. Zijn leidende rol binnen ESET brengt Dave een groot netwerk en hij is bekend met het besturen van een dynamische organisatie. Vanwege zijn leeftijd en al jarenlange betrokkenheid bij de club heeft hij kennis van wat onze nieuwe generatie supporters drijft en kan hij een bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van onze club.

De dagelijkse bedrijfsvoering en verantwoordelijkheid ligt in handen van de directie van Sparta Rotterdam, die bestaat uit Manfred Laros (algemeen directeur) en Gerard Nijkamp (technisch directeur), die samen met haar managementteam verdere vorm en inhoud zal geven aan het clubbeleid.

Sparta Rotterdam is veel dank verschuldigd aan de aftredende bestuurders John van der Gaag, Charles van der Steene, Hans van Heelsbergen, Henk Roodenburg en Henk van der Beek.