fbpx
Home » Clubicoon Pim Doesburg overleden

Clubicoon Pim Doesburg overleden

18 november 2020 - 12:54

Sparta Rotterdam heeft het droevige bericht ontvangen dat clubicoon Pim Doesburg op 77-jarige leeftijd is overleden.

Doesburg groeide op in Rotterdam en kwam op jonge leeftijd in de jeugd van Sparta terecht. Hier haalde de doelman het eerste elftal, waarvoor hij in 1962 zou debuteren. Na vijf seizoenen op Het Kasteel, vertrok Doesburg naar PSV, om in 1970 terug te keren bij Sparta. Hier was hij gedurende nog eens tien seizoenen een vaste waarde in Rotterdam-West en kroonde hij zichzelf tot Spartaan met de meeste competitiewedstrijden aller tijden. Hij kwam tot 471 competitiewedstrijden voor Sparta, won de KNVB-beker in 1966 en speelde zestien wedstrijden in Europees verband.

Tekst gaat verder onder de foto

Als Spartaan debuteerde Doesburg in 1967 in het Nederlands elftal, waarvoor hij uiteindelijk acht interlands zou spelen. In 1978 maakte hij onderdeel uit van de selectie die de finale haalde op het WK in Argentinië, twee jaar later zou hij, op 36-jarige leeftijd, zijn EK-debuut maken tegen Griekenland.

In 1988 werd Doesburg, bij het 100-jarig bestaan van Sparta benoemd tot Lid van Verdienste. Zijn band met de club bleef sterk en na afloop van zijn trainerscarrière was hij veelvuldig op Het Kasteel te vinden, bij zijn club.

Sparta Rotterdam treurt om het verlies van één van de grootste Spartanen uit de clubgeschiedenis en zal Pim ontzettend missen. De club wenst zijn vrouw, nabestaanden en anderen in zijn omgeving ontzettend veel sterkte toe met dit verlies.

De vlaggen van Het Kasteel hangen halfstok en zondag zal de club in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met rouwbanden spelen en is er één minuut stilte ter nagedachtenis aan Pim Doesburg.