Home » Elayis Tavsan en Bradly van Hoeven; voetbalvrienden met dezelfde droom

Elayis Tavsan en Bradly van Hoeven; voetbalvrienden met dezelfde droom

woensdag 6 maart 2019 - 09:00

Elayis Tavsan en Bradly van Hoeven, twee voetbalvrienden die dezelfde droom delen: vaste waarde worden in het eerste elftal van Sparta Rotterdam. Tavsan maakte voor de winterstop zijn debuut in de uitwedstrijd met NEC, toen hij vlak voor tijd inviel. Van Hoeven wacht nog op zijn debuut, maar zat al wel een aantal keren bij de wedstrijdselectie en laat regelmatig zijn klasse zien bij Jong Sparta in de Tweede Divisie. ‘Voor mij was het al erg mooi om bij het eerste elftal te zitten, vooral bij de thuiswedstrijden is dit speciaal. Ik hoop binnenkort mijn debuut te mogen gaan maken, want dat is toch waar je het uiteindelijk voor doet’, aldus Van Hoeven.

De buitenspelers spelen al sinds jongs af aan in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en kennen elkaar zodoende goed. Tavsan: ‘Bradly is één jaartje ouder en zat dus wel altijd een lichting hoger, maar we kennen elkaar natuurlijk al heel erg lang. We spelen sinds de O19 écht structureel samen in het elftal en we kunnen elkaar goed vinden. Vooral in de combinatie voelen wij elkaar goed aan en het is soms echt genieten tijdens de trainingen en in de wedstrijden.’

Het debuut in het eerste elftal van Tavsan smaakt naar meer voor de jonge talentvolle aanvaller: ‘Voor mij was het een schitterend moment. Ik zat voor het eerst bij de selectie en dus had ik een snel debuut dus niet zien aankomen. Als het moment er dan is, is het echt extra genieten. Ik voelde wel een beetje die spanning, maar toen ik eenmaal binnen de lijnen stond was dat verdwenen en probeerde ik ‘gewoon’ mijn ding te doen. We speelden gelijk en ik viel redelijk in, het had helemaal mooi geweest als we daar hadden gewonnen. Maar over de gehele wedstrijd gezien was een gelijkspel wel terecht.’

Van Hoeven was trots toen Tavsan debuteerde in het eerste elftal: ‘Ik heb de wedstrijd live gezien en ik was enorm trots en heel erg blij voor Elayis toen hij zijn debuut maakte. Voor hem is het echt een beloning op zijn harde werken, dat heb ik van dichtbij meegemaakt en gezien. Voor mij was het ook wel een eyeopener, het gevoel dat het voor een jonge speler opeens kan gebeuren; debuteren in het eerste elftal. Ik blijf elke dag hard werken en hoop zelf ook te mogen debuteren bij het eerste! ’

De vrienden dromen ervan om ooit samen op het wedstrijdformulier van het eerste te staan: ‘Dat zou eigenlijk het ultieme zijn,’ aldus Van Hoeven. Tavsan vult aan: ‘Voor jeugdspelers is het sowieso al mooi om vanuit de jeugdopleiding het eerste te bereiken en dan zou het voor ons extra leuk zijn, omdat wij elkaar al zo lang kennen en elkaar zowel op- als buiten het veld goed kunnen vinden. Samen die stap maken en schitteren in het eerste, dat zou echt het mooiste zijn!’

Tavsan tijdens zijn debuut in de uitwedstrijd tegen NEC.

Van Hoeven in actie namens Jong Sparta tegen Jong Vitesse.