Home » EREDIVISIE!

EREDIVISIE!

15 mei 2022 - 17:02

Het eerste kwartier van Heracles – Sparta stond meer in het teken van de gebeurtenissen op de andere velden. Willem II kwam al snel op voorsprong tegen FC Utrecht en Fortuna Sittard kwam ook al snel op 0-1 bij N.E.C. Daardoor zakte Sparta virtueel al naar de 16e plaats van de Eredivisie. Van het woord salonremise was dus ook geen sprake in Almelo in de beginfase.

Na iets meer dan twintig minuten spelen de eerste mogelijkheid voor Sparta na een verre ingooi die via Mijnans en Meijers voor het doel werd gebracht. De inglijdende Vito van Crooij kwam net tekort om de 0-1 binnen te tikken. Vijf minuten ontsnapte Sparta een achterstand toen Ouahim de lat raakte. In de 35e minuut hield Okoye de Kasteelclub op de been na een prima redding op een kopbal van Bakis. Vlak daarvoor moest Vito van Crooij het strijdtoneel verlaten met een blessure en hij werd vervangen door Jeremy van Mullem. In de blessuretijd van de eerste helft gaf Younes Namli een schitterende assist op de diepgaande Arno Verschueren. De Belgische middenvelder kwam oog in oog met Koen Bucker en scoorde de 0-1 voor de Rotterdammers.

Na de rust begon Heracles zoals verwacht met stormen richting het doel van Okoye. Het leverde een aantal hachelijke situaties op. Na een kwartier spelen moest Sven Mijnans het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger was Tom Beugelsdijk als extra slot op de deur.

De 0-2 voor Sparta kwam uit de lucht vallen. Het was Heracles dat volop pressie gaf en voor de gelijkmaker ging. Joeri de Kamps gaf echter een prachtige pass op Aaron Meijers en die behield het overzicht. Hij bediende Lennart Thy en die schoof de 0-2 binnen.

In de 78e minuut wisselde Sparta drie spelers tegelijk. Mica Pinto, Michael Heylen en Mario Engels kwamen in het veld voor Arno Verschueren, Lennart Thy en Younes Namli. Sparta kwam zelfs op 0-3 via Mario Engels en de 1-3 van Heracles bracht nog heel even spanning in de wedstrijd. Sparta kwam echter niet meer in gevaar en verzekerde zich van nog een jaar Eredivisie.