Feyenoord wint oefenderby van Sparta

09 augustus 2020 - 16:21

In een zonovergoten Kuip steeg de temperatuur richting tropische waarden. Onder die omstandigheden trapten Feyenoord en Sparta af voor een oefenduel in het kader van de Eredivisie Comeback.

Een vreemde gewaarwording als de teams het veld betreden en er uitsluitend wat applaus klinkt in een met zo’n circa 3.000 toeschouwers gevulde Kuip. Sparta-trainer Henk Fraser had te maken met wat puzzelwerk in zijn basisopstelling waardoor de eigen jeugdspelers Augustin Drakpe en Jason Meerstadt aan de aftrap stonden.

Na een klein kwartier spelen kwam Feyenoord op voorsprong via Robert Bozenik na een voorzet vanaf de linkerkant door Rigeciano Haps. Nog voordat het eerste kwartier afgelopen was had Bozenik zijn tweede achter Benjamin van Leer liggen. Vlak voor de eerste drinkpauze in de eerste helft bracht Summerville de stand op 3-0.

De eerste mogelijkheid voor Sparta kwam in de 32e minuut. Gravenberch mocht op Marsman af, maar de keeper won het duel. In het laatste kwartier van de eerste helft begon Sparta ook wat meer aan voetballen toe te komen, maar dat bracht geen verandering meer in de ruststand.

In de tweede helft ging Sparta van start met zeven wissels. Beide teams hielden elkaar in het eerste kwartier na de sportdrank in evenwicht en ook Sparta kwam meer aan voetballen toe dan in de eerste helft. Feyenoord was echter via Jorgensen en Kokcu wel het dichtst bij een volgende treffer. In de 72e minuut was Deroy Duarte nog even in de buurt van een Spartaanse treffer, maar zijn schot ging net voorlangs. Het schot van Fonseca even later werd door Marsman gekeerd.

In de laatste minuut was Emanuel Emegha nog dicht bij een doelpunt, maar dat was het laatste wapenfeit van de wedstrijd waardoor de oefenwedstrijd een prooi was voor Feyenoord.

De volgende oefenwedstrijd van Sparta Rotterdam is aanstaande zaterdag. De ploeg reist dan af naar RC Lens voor een uitwedstrijd.