Home » Gelijkspel in oefenduel tegen ADO

Gelijkspel in oefenduel tegen ADO

04 september 2020 - 15:51

Sparta Rotterdam heeft in de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag gelijkgespeeld. Het werd 1-1 op Het Kasteel. Voor Sparta was het de een-na-laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart volgende week, als Ajax naar Spangen komt. Maandag staat nog een uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund op het programma.

Bij Sparta maakte Mica Pinto zijn eerste minuten van de voorbereiding. De Luxemburgs-Portugese linksback raakte enkele maanden geleden geblesseerd op de training en speelde vorige week al bij Jong Sparta. Vandaag had Henk Fraser een plek voor hem in de basisopstelling, waar hij na een uur plaats maakte voor Lassana Faye.

Al in de tweede minuut liet ADO voor het eerst van zich gelden, toen John Goossens uithaalde nadat hij de afvallende bal uit een hoekschop voor zijn voeten kreeg. Benjamin van Leer redde uitstekend, waarmee hij een vroege achterstand voorkwam. Een kwartier later was hij kansloos toen Peet Bijen voor hem opdook en van dichtbij een enorme kans kreeg, maar de bal over tikte.

Sparta was via Deroy Duarte en Bryan Smeets (beiden net naast) dicht bij een openingsgoal in de eerste helft, namens de bezoekers kreeg Samy Bourard een kans, die ook niet tussen de palen eindigde.

Na rust had Sparta het meeste balbezit en kwam het eigenlijk amper meer in moeilijkheid. Via Deroy Duarte, die een door hemzelf opgezette aanval probeerde te verzilveren, kwam het tot de grootste kans op 1-0, echter kon Luuk Koopmans zijn schot net voldoende van  richting doen veranderen om de bal tegen de paal te tikken.

Toen een voorzet eindigde op een Sparta-arm, legde scheidsrechter Michael Eijgelsheim de bal op de penaltystip, waarna oud-Spartaan Michiel Kramer rustig bleef en ADO op voorsprong zette.

De thuisploeg zocht hierna naar de gelijkmaker, waar het via Mohamed Rayhi onmiddellijk dichtbij was, echter kon ook zijn inzet gekeerd worden door Koopmans. In de slotfase kreeg het deze treffer ook, via Jeffry Fortes, die de bal via de onderkant van de lat binnen schoot.

Van Leer, Fortes (90. Soares Fonseca), Beugelsdijk, Heylen (58. Vriends), Pinto (58. Faye), L. Duarte (82. Martis), Smeets (58. Abels), Auassar (77. Mijnans), D. Duarte, Thy (58. Gravenberch) en Rayhi (77. Emegha).