Home » Jong Sparta begint 2023 met zege op Spakenburg

Jong Sparta begint 2023 met zege op Spakenburg

21 januari 2023 - 17:02

Vanmiddag begon Jong Sparta aan het tweede deel van de Jack’s League. In de eerste wedstrijd na de winterstop wonnen de Kasteelheren met 3-1 van SV Spakenburg. Jerrel Hak en tweemaal Patrick Brouwer zorgden voor de doelpunten.

Jong Sparta was 2022 geëindigd als nummer 12, nadat het een wat mindere fase kende. De Rotterdammers hoopten de tweede seizoenshelft beter te beginnen, waarbij trainer Geert Arend Roorda de beschikking had over twee spelers, die normaalgesproken bij de A-selectie zitten. Youri Schoonderwaldt en Patrick Brouwer waren erbij in Maassluis en verschenen aan de aftrap. Ook Rayvien Rosario, die zich liet zien in de laatste oefenwedstrijd op de hervatting van het seizoen tegen Excelsior Maassluis (4-2 overwinning), had een basisplaats.

In de openingsfase gebeurde er niet veel op Sportpark Dijkpolder. Jong Sparta speelde wat afwachtend en liet Spakenburg aan de bal. De Blauwen kwamen echter niet veel verder dan een kopbal uit een hoekschop van Floris van der Linden, die net over ging. Jong Sparta liet tot dan toe weinig zien en was nog nauwelijks voor het doel van doelman Alessandro Damen verschenen. Het eerste schot van de rood-witten, was echter wel gelijk doeltreffend. Er ging een schitterende steekpass van Mehmet Yuksel aan vooraf, die Jerrel Hak alleen voor Damen zette. De spits rondde goed af en bracht Jong Sparta na een halfuur spelen aan de leiding: 1-0.

Het was een goal die uit de lucht kwam vallen, maar er wel voor zorgde dat Spakenburg nog meer moest komen. De bezoekers kwamen echter niet veel verder dan een schot van Nick Verhagen die over ging en een poging van Maurice de Ruiter, die in de handen van Schoonderwaldt eindigde. In de slotfase van de eerste helft hoefde de doelman opnieuw weinig te doen toen Wimillio Vink uit kansrijke positie uithaalde. De bal kwam opnieuw recht op Schoonderwaldt af, waardoor Jong Sparta met een 1-0 voorsprong ging rusten.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijk. Spakenburg had in de 50e minuut de gelijkmaker al te pakken. Koen Wesdorp kreeg te veel ruimte om vanaf de rand van het strafschopgebied aan te leggen en krulde de bal erin: 1-1. Twee minuten later kwam Jong Sparta opnieuw op voorsprong. Dylan van Wageningen vond de vrije Patrick Brouwer, die afdrukte: 2-1. Nog geen minuut later leken we een nieuwe treffer te kunnen noteren, ware het niet dat Luuk Admiraal een grote kans onbenut liet. De aanvaller schoot de bal van dichtbij naast. Aan de andere kant kon Yuksel uithalen, maar belandde ook zijn poging niet tussen de palen.

Toch was het Spakenburg dat het meest aandrong, al was dat gezien de tussenstand niet heel verrassend. Vince Gino Dekker kreeg daarbij de grootste kansen. Zijn eerste poging ging hoog over, maar bij zijn tweede kans stond Dekker er een stuk beter voor. Hij kreeg de bal vanaf vijf meter voor het doel in zijn voeten geschoven, maar schoot naast. Twee minuten later was er een kopkans voor De Ruiter, maar hield Schoonderwaldt Jong Sparta op de been met een uitstekende reflex.

Met nog twintig minuten te gaan nam de druk van Spakenburg toe, al had Jong Sparta ook de marge kunnen verdubbelen. Rayvien Rosario gaf de bal op een presenteerblaadje voor Hak, maar die kopte over. Luttele minuten later was het Brouwer die na kansrijke positie aan kon leggen voor zijn tweede van de middag. Hij schoot echter naast. Vervolgens lukte het Jong Sparta wel om wat meer van eigen helft te komen. Tien minuten voor tijd besliste zij de wedstrijd. Hak bediende Brouwer, die de bal in de verre hoek krulde. Zijn tweede van de middag, waarmee de wedstrijd op slot zat.

Spakenburg kon wat verder in de slotfase nog wel wat terug doen, maar De Ruiter kreeg de bal tot twee keer toe niet langs Schoonderwaldt. Aan de andere kant had Brouwer de mogelijkheid op zijn hattrick, maar stuitte hij op Damen. Jong Sparta won met 3-1 van Spakenburg en begon daarmee met drie punten aan 2023. Volgende week gaan de mannen van trainer Geert Arend Roorda op bezoek bij Jong Volendam.