Home » Jong Sparta en HFC in evenwicht

Jong Sparta en HFC in evenwicht

30 maart 2024 - 17:52

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Koninklijke HFC. De eerste helft waren de Kasteelheren de betere, maar scoorde het niet. Dat deed Mehmet Yüksel in de tweede minuut van de tweede helft wel, maar in de slotfase kwam HFC langszij.

Voor Jong Sparta stond er voorafgaand aan de wedstrijd tegen HFC veel op het spel. Met een zege in Haarlem zouden de rood-witten in het linkerrijtje komen, waarmee het virtueel zeker is van handhaving. In de jacht op drie punten moest trainer Jeff Stans echter wel zijn topscorer missen. Dano Lourens was er niet bij, waardoor Dean Zandbergen in de punt van de aanval startte. Verder was er voor Mehmet Yüksel tegen zijn oude club ook weer een basisplaats. De derde wijziging was een nieuwe doelman. Youri Schoonderwaldt maakt vanavond deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal, net als Kaylen Reitmaier. Dylan Tevreden was daardoor vandaag de sluitpost van Jong Sparta.

In de eerste tien minuten waren beide ploegen zoekende op het moeilijk bespeelbare natte veld van HFC. Tot kansen kwamen beide ploegen in die fase dan ook niet, al was de eerste kans wel direct een grote. Delano Vianello zette Aymane Bais alleen voor doelman Mitchel Michaelis, maar laatstgenoemde redde met zijn voet. Twee minuten later zagen we een kopie van deze kans. Weer zette Delano Vianello Bais oog in oog met Michaelis, maar de aanvaller plaatste de bal ditmaal naast. Ondanks het gemis van deze twee grote kansen bleef Jong Sparta wel de betere op Sportpark Spanjaardslaan. Na een halfuur spelen probeerde Jorn Triep het nog van grote afstand, maar zijn poging was een prooi voor Michaelis.

Tekst gaat verder onder de foto. (Foto: Pro Shots)

Vijf minuten later was er een nieuwe grote kans van Bais. Dit keer stond niet Delano Vianello aan de basis van de aanval, maar Ruben Heeremans. De verdediger van HFC speelde de bal te kort terug op Michaelis, waardoor Bais er tussen kwam. De buitenspeler koos er ditmaal voor om de goalie te omspelen, maar daar slaagde hij niet in. Aan de andere kant kreeg HFC haar eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Cas Dijkstra legde de bal op het hoofd van Robin Eindhoven, maar die kopte recht op doelman Dylan Tevreden. Op slag van rust mocht Eindhoven op herkansing, maar opnieuw had Tevreden weinig moeite met diens inzet. Tussendoor kreeg Jong Sparta nog een betere kans. Michaelis reageerde echter attent op een schot van Mehmet Yüksel, waarna Bais uit de daaropvolgende hoekschop naast kopte. Daardoor zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-0 ruststand en zal vooral Jong Sparta het gevoel hebben gehad, dat er meer in de eerste helft had gezeten.

Na de rust kreeg Jong Sparta echter alsnog wat het verdiende. Giannino Vianello zette de aanval op en legde de bal perfect terug. Op de penaltystip stond Yüksel te wachten, die keurig afdrukte: 0-1. Zo deed de aanvaller zijn oude ploeg bij de start van de tweede helft pijn. De voorsprong leek echter voor korte duur te zijn, want een kleine tien minuten later bereikte Flip Klomp de spits Eindhoven. Hij scoorde van dichtbij, maar stond buitenspel, waardoor Jong Sparta met de schrik vrij kwam. Het spelbeeld kantelde wel wat meer, waarbij HFC langzamerhand de overhand nam in de wedstrijd. Veel verder dan een afzwaaier van Klomp kwam The Good Old lange tijd niet.

Twintig minuten voor tijd kreeg HFC haar eerste echte grote kans van de wedstrijd. Klomp legde de bal bij de tweede paal neer, waar Danny Ramdjanamsingh volledig vrij opdook. De linksback werkte de bal van dichtbij echter over. Veel meer gaven de Kasteelheren lange tijd niet weg, al liet het HFC wel het spel maken. In de 83e minuut kwamen de gastheren toch op gelijke hoogte. Uit een hoekschop knikte Marijn Ploem raak: 1-1. Niet veel later was Dijkstra dicht bij een Haarlemse voorsprong. De volley van de middenvelder ging maar rakelings over. Vervolgens braken de vijf minuten blessuretijd aan, waarin Jong Sparta nog wel op jacht ging naar de 1-2. Jesse Bal kreeg daar nog een goede kans op, maar scoorde niet.

Zo eindigde het in Haarlem in 1-1. De eerste helft was voor Jong Sparta, na de snelle openingstreffer in de tweede helft lag het momentum echter bij HFC. Jong Sparta blijft daardoor tiende in de Betnation Divisie. Volgende week komt Kozakken Boys op bezoek.