Home » Jong Sparta speelt in doelpuntrijk oefenduel gelijk tegen Feyenoord O21

Jong Sparta speelt in doelpuntrijk oefenduel gelijk tegen Feyenoord O21

22 juli 2023 - 16:34

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag in de miniderby tegen Feyenoord O21 gelijk gespeeld. De oefenpot tegen de stadsgenoot eindigde in 3-3. Aymane Bais maakte de eerste twee Spartaanse doelpunten, waarna Dean Zandbergen in de slotfase de eindstand op 3-3 bepaalde.

Met nog een kleine maand te gaan voordat de Betnation Divisie begint, laat Jong Sparta in de voorbereiding goede dingen zien. Dat gebeurde al in de eerste oefenwedstrijd tegen Keuken Kampioen Divisie-club Jong PSV. De Kasteelheren wonnen dit affiche met 0-3. Vorige week bleek Jong Sparta ook nog eens met 1-3 te sterk voor DVS’33 en maakte het afgelopen woensdag in Vlaardingen helemaal veel indruk. De rood-witten wonnen met maar liefst 2-8 (!) van Jong Shakhtar. Vanmiddag stond er een krachtmeting tegen Feyenoord O21 op het programma. Deze wedstrijd duurde wat korter dan normaal, omdat er drie blokken van 22 minuten werden afgewerkt.

Jong Sparta schoot uit de startblokken en kwam na tien minuten spelen al op voorsprong. Hamza el Dahri bereikte met een splijtende pass Aymane Bais, die voor de 1-0 tekende. Drie minuten later was El Dahri zelf kansrijk. De middenvelder kreeg na een prachtige aanval de bal, maar zijn stift ging over. Achterin had Jong Sparta het ook goed op orde, waardoor de Kasteelheren het eerste blok doorkwamen zonder een echte kans weg te geven.

In het tweede blok vond Jong Sparta opnieuw snel het net. Jay den Haan zette aan de rechterkant van het veld goed door en kreeg de bal bij Bais, die daardoor zijn tweede van de middag kon maken. Feyenoord O21 schakelde hierna een tandje bij en kwam al snel terug in de wedstrijd. Nesto Groen klopte met een geplaatst schot doelman Kaylen Reitmaier, die zijn eerste minuten voor Sparta maakte, en zorgde hiermee voor de 2-1. In de slotfase van het tweede blok had Mike Frimpong de marge weer op twee kunnen zetten. Na een mooie aanval gooide de lat roet in het eten. Die misser kwam Jong Sparta een paar minuten later duur te staan. Na een slordigheid in de achterhoede van Jong Sparta maakte Francesco Antonucci de gelijkmaker: 2-2.

Daardoor had Jong Sparta nog één blokje van 22 minuten om foutloos te blijven in de voorbereiding. De slotfase begon echter niet zoals gehoopt, want uit een hoekschop maakte Groen met een harde knal de 2-3. Jong Sparta ging hierdoor in het laatste kwartier op jacht naar de gelijkmaker en die viel vijf minuten voor tijd ook. Nadat Jesse Bal de bal ontving van Ayoni Santos, gaf het talent uitstekend voor. Dean Zandbergen kon van dichtbij de 3-3 maken!

Daardoor eindigde de miniderby onbeslist en blijft Jong Sparta foutloos in de voorbereiding. De ploeg van trainer Jeff Stans speelt nog vier oefenwedstrijden, te beginnen volgende week tegen VV Goes. Deze wedstrijd wordt eveneens in Maassluis gespeeld.