Home » Jong Sparta speelt in herkansing gelijk tegen Jong Almere

Jong Sparta speelt in herkansing gelijk tegen Jong Almere

21 november 2023 - 21:36

Jong Sparta Rotterdam heeft vanavond gelijk gespeeld tegen Jong Almere City FC. Op het FBK Sportpark eindigde het in 1-1. Luuk Admiraal maakte direct na rust op fraaie wijze de gelijkmaker.

Op 30 september ging Jong Sparta met 1-0 onderuit bij Jong Almere. Deze wedstrijd werd echter ongeldig verklaard, omdat er bij Jong Almere een speler meedeed, die niet speelgerechtigd was. Daardoor ging Jong Sparta vanavond op herkansing en inmiddels steekt de ploeg van trainer Jeff Stans in een betere vorm dan destijds. Daarnaast kon Stans vanavond ook nog eens gebruik maken van drie spelers van de A-selectie. Youri Schoonderwaldt, Sergi Rosanas, die terugkeert van een blessure en daarom maar een halfuur speelt en Rick Meissen verschenen aan de aftrap. Jay den Haan en Bob Roodenburg begonnen daardoor op de bank. Verder was er op het middenveld een plek voor Jorn Triep, wat ten kostte ging van Dylan van Wageningen. Daarnaast kreeg Ayoub Oufkir de voorkeur boven Rayvien Rosario. Voor Oufkir betekende dat zijn basisdebuut.

Jong Sparta kende een valse start en keek al na twee minuten tegen een achterstand aan. Aan de rechterkant van het veld was Tyrese Noslin aan de aandacht van Kjeld van den Hoek ontsnapt en drukte hij overtuigend af: 1-0. Vervolgens waren de twee daaropvolgende kansen voor Jong Sparta. Eerst bereikte Dean Zandbergen Jorn Triep, die op de rand van het strafschopgebied uithaalde. Zijn poging ging maar net over, waarna Zandbergen na ruim tien minuten spelen een veel betere kans kreeg. Ditmaal stond Triep aan de basis van deze aanval met een splijtende pass, maar schoot Zandbergen gehaast over.

In het vervolg van de eerste helft kwam Jong Sparta niet meer aan aanvallen toe en had Jong Almere het overwicht. Pim Lukassen had daarbij met een schitterende afstandsschot voor de 2-0 kunnen zorgen, ware het niet dat Youri Schoonderwaldt dat met een fraaie redding voorkwam. Op aangeven van Jeffry Puriël had ook Jordy Rullens de 2-0 op zijn schoen. Zijn inzet eindigde echter in het zijnet. Na een halfuur spelen greep Jeff Stans in. Naast de geplande wissel; Dylan van Wageningen voor Sergi Rosanas, kwam ook Jay den Haan binnen de lijnen voor Kjeld van den Hoek. Veel effect had dat echter niet. Jong Almere bleef de betere en kreeg in de persoon van Rullens in de slotfase van de eerste helft zelfs de kans op de tweede treffer van Jong Almere. Schoonderwaldt behoedde Jong Sparta echter voor een grotere achterstand. Daardoor bleven de bezoekers in de wedstrijd en moest het die achterstand in de tweede helft goedmaken.

Dat deed Jong Sparta al na 34 seconden. Luuk Admiraal zorgde op schitterende wijze voor de gelijkmaker, door vanaf twintig meter afstand de bal in de kruising te jagen! Vervolgens kwam Jong Sparta wat beter in de wedstrijd en had het veelvuldig de bal. Veel deden de Rotterdammers daar niet mee, pas na ruim een uur verscheen Jong Sparta weer eens voor het doel van Joël van der Wilt. De goalie kon het schot van Den Haan simpel vangen. Eén minuut later was Lukassen dichter bij een doelpunt. Na balverlies van Rick Meissen scheerde zijn poging langs de verkeerde kant van de paal voor Jong Almere.

In de laatste twintig minuten gebeurde er wat meer op het FBK Sportpark. Na een prima aanval ontving invaller Jesse Bal de bal via Dano Lourens en Rayvien Rosario. De jeugdinternational schoot echter van dichtbij over. Bij Jong Almere had ook een invaller de 2-1 op zijn schoen. Layee Kromah was doorgebroken, maar op sublieme wijze hield Schoonderwaldt de aanvaller van scoren af. Vijf minuten later mocht Kromah op herkansing, maar ditmaal schoof de buitenspeler de bal naast. In de slotfase leken beide ploegen vooral vrede te hebben met een gelijkspel. Daardoor bleef een slotoffensief uit en eindigde het in 1-1.

Jong Sparta keert hierdoor in de herkansing niet met lege handen terug naar Rotterdam. De rood-witten blijven na de inhaalwedstrijd tiende. Zaterdag komt VV Katwijk op bezoek.