fbpx
Home » Lars Veldwijk en Sparta uit elkaar

Lars Veldwijk en Sparta uit elkaar

17 januari 2020 - 13:00

Vandaag zijn Sparta Rotterdam en Lars Veldwijk, in navolging van zijn transfer naar Zuid-Korea uiteindelijk de ontbinding van zijn lopende arbeidsovereenkomst overeengekomen. Sparta Rotterdam kan daardoor nu pas bevestigen dat partijen per direct uit elkaar gaan.

Technisch manager Henk van Stee heeft een dubbel gevoel over het vertrek. “Voor mij staat het belang van Sparta voorop, laat dat duidelijk zijn. Met het vertrek van Halil Dervisoglu wilden wij vanwege onze sportieve doelstelling geen afscheid nemen van Lars Veldwijk, maar er zit ook een zakelijke kant aan het verhaal. Zijn contract liep af en aan het eind van het seizoen had hij daarom gratis kunnen vertrekken.”

Lars Veldwijk: “Dit is voor mij een unieke kans om mijn loopbaan voort te zetten in het buitenland. Ik ben naar Sparta gekomen met als eerste doel om te promoveren naar de Eredivisie. Dat dit afgelopen seizoen is gelukt maakt mij nog steeds heel trots. De laatste maanden verliepen moeizamer en ik heb begrip voor het standpunt van Sparta dat zij niet zomaar afscheid nemen van spelers. Ik ben blij met deze oplossing dat ik alsnog een transfer kan maken deze winter. Ik wens Sparta en haar supporters het beste en ga er vanuit dat deze club ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt.”