fbpx
Home » Maduka Okoye na dit seizoen naar Watford

Maduka Okoye na dit seizoen naar Watford

08 november 2021 - 19:02

Sparta Rotterdam heeft een akkoord bereikt met Watford over de transfer van Maduka Okoye. De doelman van Sparta Rotterdam had nog een contract tot 2025 op Het Kasteel, maar zal dit niet uitdienen.

Technisch directeur Henk van Stee over de transfer: “We hebben Maduka Okoye transfervrij overgenomen van Fortuna Dusseldorf in de zomer van 2020 en zijn ontwikkeling was stormachtig. Al snel bleek dat Maduka de onbetwiste nummer 1 van Sparta ging worden en ook van het Nigeriaanse nationale team. Afgelopen zomer hebben we zijn contract opengebroken tot 2025, maar beide partijen wisten dat een voortijdig vertrek zeer reëel zou zijn.”

De laatste weken kwamen de zaken in stroomversnelling. “Sparta wil Maduka het liefst alleen laten gaan naar een topcompetitie. Als clubs uit de Premier League interesse tonen wordt het heel lastig voor zowel de club, speler als zaakwaarnemer om een transfer uit te stellen. Dan is het voor ons zaak om de best mogelijke voorwaarden eruit te halen voor Sparta en dat is in onze ogen gelukt.”

Seizoen afmaken
De voorwaarden voor een transfer waren voor Sparta naast de transfersom met name dat Maduka Okoye het seizoen zou afmaken op Het Kasteel. “Daar is overeenstemming over bereikt met Watford en dat is belangrijk voor onze selectie en sportieve doelstelling om in de Eredivisie te blijven. Ook voor Maduka is dat belangrijk omdat hij dan nog meer ervaring kan opdoen op het hoogste niveau in Nederland en als eerste keeper van Nigeria naar de Africa Cup gaat in januari”, aldus Van Stee.

Okoye zelf over de transfer

De doelman zelf ging even door een hectische paar dagen. “Na de wedstrijd tegen Willem II heb ik me klaargemaakt voor de internationale wedstrijden van Nigeria, maar tussendoor ben ik naar Engeland gegaan voor de kennismaking met Watford. Dat ging heel snel omdat ik een dag later al moest aansluiten bij het nationale team. Uiteraard ben ik enorm trots dat ik in de Premier League mag gaan spelen, maar ook dat ik nog tot het eind van het seizoen op Het Kasteel kan spelen voor onze fans. Natuurlijk wilde ik dit heel graag, maar ik wil het ook goed afsluiten met Sparta en daarom is dit de beste keuze.”

Transfersom
De afspraak tussen beide clubs is dat er geen uitspraken gedaan worden over de transfersom. Henk van Stee: “Het enige dat ik er over kan vertellen is dat het voor Sparta een niet te weigeren bedrag is voor een uitgaande transfer. Belangrijk is in ieder geval dat Maduka het seizoen op huurbasis afmaakt bij Sparta.”