fbpx
Home » Pim Verbeek overleden

Pim Verbeek overleden

28 november 2019 - 12:10

Sparta Rotterdam heeft het droevige bericht ontvangen dat Pim Verbeek op 63-jarige leeftijd is overleden.

Pim Verbeek was sinds februari van dit jaar terug bij zijn geliefde Sparta Rotterdam als bestuurslid technische zaken. In deze periode heeft hij zich, ondanks zijn broze gezondheid, met volledige toewijding ingezet om Sparta Rotterdam op technisch gebied te ondersteunen.

De uit een rasechte Sparta-familie afkomstige Pim Verbeek kwam afgelopen januari terug uit Oman, waar hij een succesvolle periode als bondscoach afsloot. Na zijn vertrek in 2016, waar hij eerder Sparta ondersteunde als bestuurslid en adviseur, bleef hij ook gedurende zijn verblijf in het buitenland achter de schermen betrokken bij de Kasteelclub. Dat tekende het karakter van Pim Verbeek, die zelf ook tot drie seizoenen Eredivisie kwam als speler van Sparta. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn vader Koos die deel uitmaakte van het elftal dat landskampioen werd in 1959. Ook broer Robert speelde vier seizoenen Eredivisie met Sparta en hij traint nu de amateurtak van Sparta Rotterdam.

Sparta Rotterdam wenst de familie, vrienden, kennissen en de gehele Sparta-familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. De club speelt aanstaande zaterdag bij de uitwedstrijd tegen Willem II met rouwbanden. Ook Jong Sparta en Onder 19, als hoogste jeugdelftal van de opleiding, spelen zaterdag met rouwbanden ter nagedachtenis aan Pim Verbeek.

 


Via deze link is een editie van ‘Kasteelkanjers’ te lezen waarin uitgebreid teruggeblikt wordt op de carrière van Pim Verbeek.