fbpx
Home » Rood-Wit verbindt: Technisch Buro TOM & ARBO Rotterdam

Rood-Wit verbindt: Technisch Buro TOM & ARBO Rotterdam

15 april 2021 - 09:42

In deze rubriek delen wij wekelijks een good practice waarbij leden van onze Business Club elkaar via Sparta Rotterdam hebben gevonden.

De een is bezig aan zijn 20e seizoen als sponsor van Sparta Rotterdam en reisde in de jaren ’90 als supporter iedere thuiswedstrijd heen en weer vanuit zijn toenmalige woonplaats Leeuwarden. De ander is aan de hand van zijn opa en vader meegegaan naar Het Kasteel en heeft er zijn bruiloft gevierd. Het behoeft om die redenen geen verdere uitleg dat Dragan Culic en Ivar Raadtgever échte Spartanen zijn. Met hun bedrijven ARBO Rotterdam en Technisch Buro TOM zijn ze ook zakelijk verbonden op Het Kasteel en dat is het begin geweest van hun samenwerking.

Ivar Raadtgever, directeur van Technisch Buro TOM vertelt over het tot stand komen van de samenwerking: “Wij waren op zoek naar een externe invulling voor een probleem in onze organisatie. Het is van belang dat onze medewerkers bezig zijn met ons specialisme op het gebied van verwarming, koeling en ventilatie van gebouwen in plaats van zich bezig te houden met ondersteunende zaken. Toen ben ik gaan nadenken over een externe invulling. Ik reed vroeger twee keer dag langs het kantoor van ARBO Rotterdam en ik zag de reclame hier met regelmatig op Het Kasteel. Van daaruit heb ik contact opgenomen voor meer informatie.”

Dragan Culic, eigenaar van ARBO Rotterdam: “Shane Blom, directeur bij ons bedrijf, is daarna over de vloer gekomen bij Technisch Buro TOM en daar was direct een klik. Wij hebben vervolgens deskundig personeel ingezet en dat loopt heel goed.”

Ivar Raadtgever vervolgt: “Dat klopt helemaal. Technisch Buro TOM heeft diverse certificeringen, denk hierbij aan diverse BRL-deelgebieden, F-gassen en VCA. Samen met ARBO Rotterdam bundelen wij de bestaande kennis in één handboek. Voor ons is het te duur om hier iemand voor aan te nemen, maar wij vinden het wel belangrijk dat het goed geregeld is en vandaar besteden wij het graag uit. Op deze manier laat ons bedrijf ook het belang zien van kwaliteit, veiligheid en gezondheid binnen onze organisatie zien en vult ARBO Rotterdam dit op de juiste wijze in. Omdat je ARBO Rotterdam van naam kent via de club waar je beide sponsor bent, vraag je daar als eerste naar de mogelijkheden.”

Dragan: “Onze rol is precies wat Ivar zei: bedrijven zijn bezig met hun core business, de mensen die daar werken zijn specialisten op een gebied en het is te duur om hun te belasten met ondersteunende zaken. Het verschil is ook dat wij permanent bezig zijn met veiligheid en kwaliteit. Dit vertaalt zich bij de klant in het vergemakkelijken van processen, zoals handboeken bij elkaar voegen en audits uitvoeren zodat de klant naar buiten toe treedt met geoptimaliseerde processen. Zakelijk ben ik 20 jaar geleden bij Sparta sponsor geworden, een van de beste beslissingen die ik heb genomen. Voor onze naamsbekendheid heeft het enorm geholpen, wij werken inmiddels voor meerdere Sparta-sponsoren en ook certificeren wij de club zelf. Wij trekken nooit bedrijven aan de mouw of ze zaken willen doen, maar door deze activiteiten weet men je vanzelf te vinden. Vervolgens bepaalt de kwaliteit van werken de samenwerking, maar het begint net als met Ivar via Sparta.”

Beide heren hebben een rijk verleden met de Kasteelclub. Ivar vertelt: “Vroeger gingen wij met mijn opa en vader met de tram naar het toen nog oude stadion. Sparta is er bij mij dus met de paplepel ingegoten. Zo zal ik de bekerfinale tegen PSV in 1996 niet vergeten toen wij met z’n allen de Erasmusbrug overgingen op weg naar Rotterdam-Zuid.” Dragan over zijn herinneringen: “Van kleins af aan was Sparta Rotterdam door alle verhalen mijn club in Nederland. In 1992 kwam ik in Leeuwarden te wonen vlakbij het Cambuur-stadion en ik wilde graag het voetbal bezoeken. Maar wel in Rotterdam. Ik heb toen een seizoenkaart gekocht en ben om de week met de trein naar Sparta gegaan om de thuiswedstrijden op de Staantribune te bekijken. Inmiddels woon ik wel in Rotterdam en met mijn vrouw Ellis, ook actief binnen ons bedrijf, en dochter Lara bezoeken wij nog steeds de wedstrijden. Laten we hopen dat dat snel weer kan zoals vanouds, want voor de TV is voor mij geen pretje.”