fbpx
Home » Privé: Sparta Banen Marsch » Ik ben werkgever » Waarom SROI?

Waarom SROI?

Social Return On Investment (SROI) is nog een redelijk nieuw begrip, maar wat is SROI nou eigenlijk en waarom is het belangrijk? Hier leest u wat het is en wat de Sparta Banen Marsch voor u kan betekenen.

Wat is SROI?

Voor een gezonde samenleving is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het arbeidsproces. Om dit te stimuleren is Social Return On Investment in het leven geroepen en maakt de SROI-verplichting deel uit van aanbestedingen door de overheid, vaak gemeenten.

Voldoen aan de SROI-verplichting?

U krijgt de verplichting opgelegd bij het winnen van een gemeentelijke aanbesteding, minimaal 5% van deze aanbesteding moet worden geherinvesteerd in de maatschappij. Dit betekent dat er extra werk(ervaring)plaatsen gecreëerd dienen te worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat is SROI

Wat kan de Sparta Banen Marsch voor u betekenen?

Als u de SROI-verplichting krijgt opgelegd moeten er dus extra werkplekken vrijgemaakt worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar hoe gaat u dit doen en wie haalt u binnen? De Sparta Banen Marsch kan de SROI-verplichting voor u invullen door de kandidaten uit de Beroepentuin. De kandidaten hebben bewezen in de Beroepentuin te beschikken over de benodigde vaardigheden om weer terug te keren naar de arbeidsmarkt. U haalt dus iemand binnen die ervoor gaat!

Heeft u te maken met de SROI? Neem dan contact met ons op.