Home » Sparta bekert verder na zege op OFC

Sparta bekert verder na zege op OFC

20 oktober 2022 - 21:50

Trainer Maurice Steijn begon met tien wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van het competitieduel van afgelopen zondag. Koki Saito was de enige speler die in de startende formatie stond tegen N.E.C. en ook in Purmerend aan de aftrap stond. De wedstrijd werd gespeeld in Purmerend omdat tegenstander OFC niet over een lichtinstallatie beschikt waar KNVB Bekervoetbal gespeeld mag worden.

De Kasteelheren kwamen al vroeg op een 0-1 voorsprong na een prachtige aanval via Aaron Meijers en Mo Tahiri die de bal klaar lag voor Jason Lokilo. Een simpele avond leek in het verschiet voor Sparta, maar daar kwam verandering in toen OFC een strafschop kreeg en Butter de 1-1 achter debuterend doelman Delano van Crooij schoot. In het restant van de eerste helft ging het spel verrassend gelijk op en kwamen beide teams niet tot grote kansen.

In de rust besloot Steijn om twee wissels door te voeren vanaf de aftrap voor de tweede helft. Patrick Brouwer en Mo Tahiri bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Sven Mijnans en Arno Verschueren. Sparta bleef de dominante ploeg aan de bal, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet dankzij het compacte spel van OFC. Daarom bracht Maurice Steijn met nog twintig minuten op de klok nog meer stootkracht in het team met Tobias Lauritsen en Vito van Crooij. Zij vervingen Augustin Drakpe en Koki Saito.

In de 82e minuut kwam Sparta op voorsprong via Tobias Lauritsen na aangeven van Mario Engels. In de 87e minuut kwam ook de 1-3 op naam van Lauritsen. Daarmee werd de strijd in Spartaans voordeel beslecht en is het doel van de avond bereikt, er zit zaterdagavond een balletje met het logo van Sparta in de ballenbak.