fbpx
Home » Sparta huurt Joeri de Kamps met koopoptie

Sparta huurt Joeri de Kamps met koopoptie

20 januari 2022 - 15:40

Joeri de Kamps maakt het seizoen af op Het Kasteel. De controlerende middenvelder (29) wordt door Sparta Rotterdam gehuurd van Slovan Bratislava, de kampioen van Slowakije. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

‘Joeri is een speler met veel ervaring’, vertelt Gerard Nijkamp. ‘Hij heeft de volledige jeugdopleiding van Ajax doorlopen en namens Heerenveen en NAC Eredivisie gespeeld, voor hij in 2016 naar Bratislava vertrok. Daar was hij een vaste waarde bij een ploeg die jaarlijks om de prijzen speelde en ook meer dan 30 wedstrijden in Europacupvoetbal actief was. Met zijn ervaring en manier van spelen geeft zijn komst ons nog meer mogelijkheden op het middenveld.’

De geboren Amsterdammer maakte in het seizoen 2013/2014 zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League. Het seizoen erna maakte hij zijn debuut in de Eredivisie voor sc Heerenveen om het seizoen erna voor NAC uit te komen op het hoogste niveau. Daarna vertrok hij naar Slovan Bratislava waarmee hij driemaal kampioen werd van Slowakije en ook driemaal de Slowaakse beker won.