fbpx
Home » Sparta pakt drie punten in Volendam

Sparta pakt drie punten in Volendam

12 november 2023 - 16:26

Om de opstelling van Sparta Rotterdam te bepalen had trainer Jeroen Rijsdijk iets minder keus in de voorbereiding op de uitwedstrijd bij FC Volendam. Pelle Clement ontbrak vanaf donderdag op de training en was niet inzetbaar vandaag. Daardoor begon Charles-Andreas Brym in de basis en bleef de rest van het elftal in tact, ook omdat Arno Verschueren nog inzetbaar was. De tuchtcommissie komt komende week bijeen om een definitieve klap te geven op het aantal wedstrijden schorsing.

Na zes minuten had Sparta de openingstreffer op de schoen. Charles Brym schoot zelf van randje zestien en zag Kitolano niet vrijstaan. De keeper van Volendam verwerkte het schot tot hoekschop. De actie daarna was Sparta wel succesvol. Ditmaal was Kitolano de aangever en Bart Vriends kopte de bal achter Backhaus. Lang kon Sparta echter niet genieten van de voorsprong. In de dertiende minuut schoot Milan de Haan de bal snoeihard achter Nick Olij. In het restant de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar kon Sparta aanvallend niet meer brengen dan wat dreiging. De enige keer dat het gevaarlijk werd was het moment dat Kitolano niet goed uit kwam met zijn stappen om af te ronden van circa vijf meter.

Toen Volendam en Sparta wellicht al dachten aan een 1-1 ruststand gaf Arno Verschueren een prima pass die via Brym bij Kitolano kwam. De middenvelder schoot de bal met een fraaie boog in de bovenhoek en liet Sparta met een 1-2 voorsprong de kleedkamer van het KRAS-Stadion opzoeken.

De Spartaanse voorsprong was dusdanig dat er geen wissels werden doorgevoerd tijdens de verplichte pauze van vijftien minuten. Ook Volendam begon ongewijzigd aan de tweede helft. Na iets meer dan een kwartier spelen claimde het Volendam-publiek een handsbal en een strafschop. Arbiter Richard Martens vond het geen hands en uit de situatie erna schoot Volendam net naast. Het was een duidelijke waarschuwing voor de groen-witten uit Rotterdam dat Volendam op jacht was naar de gelijkmaker.

Terwijl in het laatste kwartier de mist van het IJsselmeer langzaam richting het KRAS-Stadion trok verdedigde Sparta de 1-2 voorsprong. De uitbraken van de Rotterdammers werden steeds spaarzamer en Volendam begon steeds meer drang naar voren te geven. De drievoudige wissel die Matthias Kohler, de trainer van Volendam, was daar een voorbeeld van. De grootste kans op een doelpunt was in de 85e minuut uit een vrije trap van Neghli had Brym de 1-3 op zijn hoofd, maar via de keeper kaatste de bal terug het veld in. Sparta trok uiteindelijk aan het langste eind in de 88e minuut. Het was Bart Vriends die met zijn tweede doelpunt van de dag de wedstrijd definitief in het slot wierp. De assist kwam op naam van Tobias Lauritsen die 90 minuten lang aan het sleuren was over het veld en zo toch loon naar werken kreeg zonder zelf te scoren. In de blessuretijd maakte Arno Verschueren de 1-4 en daarmee liet hij het KRAS-Stadion leegstromen.

Sparta blijft na deze overwinning nog minimaal twee weken op de 6e plaats van de Eredivisie. Na de interlandbreak komt FC Utrecht naar een uitverkocht Kasteel.

Opstelling Sparta Rotterdam:

Nick Olij, Saïd Bakari, Bart Vriends, Tijs Velthuis, Djevencio van der Kust, Jonathan de Guzman, Camiel Neghli (90. Django Warmerdam), Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Arno Verschueren, Charles-Andreas Brym (90. Rick Meissen)