fbpx
Home » Sparta Rotterdam Vrouwen treedt toe tot Beloftencompetitie

Sparta Rotterdam Vrouwen treedt toe tot Beloftencompetitie

Sparta Rotterdam neemt de volgende stap in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij de club. Waar op dit moment Sparta Rotterdam Vrouwenvoetbal bestaat uit een eerste elftal (VR1) en een talentengroep die geen competitie speelt, worden volgend seizoen twee teams ingeschreven. Sparta Rotterdam VR1 heeft zich in de afgelopen jaren opgewerkt, samen met opleidingspartner JVOZ, naar de Hoofdklasse. Dit team, dat sinds afgelopen seizoen zelfstandig voortgezet wordt als Sparta Rotterdam, zal in de Hoofdklasse actief blijven en daarnaast komt daar een team bij in de Beloftencompetitie waar ook de clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen een Beloftenteam laten uitkomen.

De Beloftencompetitie dient als plek waar talentontwikkeling voorop staat. Er mogen – buiten de keepster – slechts drie speelsters ouder dan 19 jaar op het wedstrijdformulier staan. De Beloftencompetitie helpt om een topsportomgeving voor speelsters te creëren en als podium naar de Eredivisie Vrouwen.

Met deze stap naar de Beloftencompetitie biedt Sparta Rotterdam niet alleen perspectief aan de huidige talenten maar past dit ook bij de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen de Kasteelclub om op dit podium te gaan spelen. Sparta onderzoekt de mogelijkheden om op termijn deel te nemen aan de Eredivisie Vrouwen, maar doet dit alleen door een natuurlijke groei en ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen de club. De huidige ontwikkeling met de sportieve resultaten van de laatste jaren en nu de deelname aan de Beloftencompetitie is daar een eerste aanzet toe.

Sparta Rotterdam is de elfde club die deel gaat nemen aan de Beloftencompetitie. De andere deelnemers zijn Ajax, sc Heerenveen, Feyenoord, PSV, PEC Zwolle, ADO Den Haag, FC Twente, vv Alkmaar, Excelsior en sc Telstar.

Foto's: Ingrid Mol / Michael van Milt