fbpx
Home » Sparta staakt seizoenkaartverkoop per 7 augustus

Sparta staakt seizoenkaartverkoop per 7 augustus

02 augustus 2021 - 16:00

Mede naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet heeft Sparta Rotterdam besloten om de seizoenkaartverkoop voor het komende seizoen per zaterdag 7 augustus te staken. Bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen mag namelijk 2/3e van het aantal plaatsen op Het Kasteel gebruikt worden. Door de seizoenkaartverkoop per 7 augustus te staken kunnen wij alle seizoenkaarthouders garanderen dat zij de wedstrijd Sparta – Heracles op zaterdag 21 augustus kunnen bezoeken. Er zal ook géén losse kaartverkoop plaatsvinden voor deze wedstrijd.

Bij deze wedstrijd blijven de voorwaarden met de Corona Check App en legitimatie van kracht. Na controle mag de 1,5 meter doorbroken worden binnen het stadion, echter wel met een maximum van 2/3e van de stadioncapaciteit.

Supporters die nog geen seizoenkaart hebben gekocht kunnen dit nog doen tot en met zaterdag 7 augustus, 17:00 uur via www.spartakaartje.nl of in de Sparta Fanshop. Indien er na 1 september verdere versoepelingen worden doorgevoerd door het kabinet kunnen er weer losse kaarten verkocht worden.

Sparta Rotterdam sluit zich aan bij de reactie van de KNVB die net als de club teleurgesteld is over deze beslissing:
“Dit is opnieuw een zware teleurstelling voor iedereen in het voetbal. Wij doen er alles aan in onze macht om risico’s tot een minimum te beperken. Het voetbal beschikt over deskundige en professionele veiligheidsorganisaties die zorgen voor een veilige omgeving. Dat is gebleken op basis van de fieldlabresultaten en ook uit recent georganiseerde wedstrijden met publiek (inclusief testbewijzen) blijkt dat het voetbal haar zaken goed op orde heeft. De wedstrijden op het EK in de Johan Cruijff ArenA, wedstrijden in de voorbereiding van clubs en onlangs nog bij het Champions Leagueduel van PSV hebben niet geleid tot grote corona-besmettingshaarden. Het probleem rondom controle en handhaving speelt niet in het voetbal, maar in de (nacht)horeca. Zo laat de recente daling van cijfers ook zien. Onze strikte protocollen en het Testen voor Toegang in het voetbal zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van ons publiek te waarborgen. Deze beperkende maatregel is dan ook puur voor de bühne. We gaan immers al door de 1,5 meter heen bij een 2/3 bezettingsgraad. In september heeft iedereen de mogelijkheid gehad om zijn tweede vaccinatieprik te krijgen. De besmettingen nemen snel af en de ziekenhuisopnames stabiliseren. Het ligt in de lijn der verwachting dat we dan weer kunnen opschalen naar 100% publiek in de stadions. Dit zullen we ook kenbaar maken richting het kabinet in gesprekken die wij de komende weken voeren.”
– KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie