Home » Sparta te sterk voor Emmen in laatste oefenwedstrijd

Sparta te sterk voor Emmen in laatste oefenwedstrijd

30 juli 2022 - 14:54

Sparta Rotterdam heeft de laatste test voor de competitiestart goed doorstaan. Op Het Kasteel, waar er voor het eerst na acht jaar weer op gras werd gespeeld, werd FC Emmen met 3-1 verslagen. Vito van Crooij nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, waarna Mario Engels voor het slotakkoord zorgde.

De Kasteelheren begonnen scherp aan de wedstrijd en kregen al snel een mogelijkheid via Bart Vriends. De verdediger kopte uit een vrije trap van Younes Namli in de handen van doelman Eric Oelschlägel. Twee minuten later kreeg de goalie een zwaardere klus te verwerken. Oelschlägel moest zich strekken op een inzet van Jason Lokilo, maar hield Emmen in de openingsfase op de been.

Dat was echter niet voor lange duur, want Sparta werd steeds sterker. Na een dik kwartier zorgde dat voor de 1-0. Uit een hoekschop van Namli kwam de bal bij Vito van Crooij, die bij de tweede paal op knappe wijze de bal over Oelschlägel heen in de verre hoek raak kopte: 1-0. Drie minuten later kon Van Crooij opnieuw juichen. Aaron Meijers stond met een goede balverovering aan de basis van de 2-0. De linksback speelde vervolgens Namli aan, die Van Crooij in stelling bracht. Met een geplaatst schot zorgde de aanvaller voor zijn tweede van de middag.

Sparta bleef hierna beter, maar bood Emmen plots een kans aan. Jasin-Amin Assehnoun kon vrij uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar schoot recht op Nick Olij af. In het laatste kwartier van de eerste helft liet Emmen zich meer zien, maar bracht dat Sparta niet in de problemen.

In de tweede helft kwam Emmen al snel terug in de wedstrijd. Met een mooie steekbal zette Jari Vlak Rui Mendes in kansrijke positie. Hij gaf laag voor, waarna Richairo Zivkovic voor de aansluitingstreffer zorgde. Emmen had vervolgens meer de bal, maar deed daar weinig mee. Trainer Maurice Steijn probeerde juist de controle over de wedstrijd terug te krijgen door Sven Mijnans en Mario Engels in te brengen.

Dat lukte aardig, want Emmen werd nauwelijks gevaarlijk. Toch hadden de bezoekers wel het meeste de bal en zat het nog in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kwam daar echter verandering in. Invaller Mario Engels snelde achter een lange bal van Meijers aan. Oog in oog met Oelschlägel bleef de Duitser rustig en zorgde hij in de korte hoek voor de 3-1.

In de laatste tien minuten joeg Emmen nog op een comeback. Daarbij kreeg het een grote kans, want na een combinatie tussen Ben Scholte en Lorenzo Ebicilio haalde laatstgenoemde uit. Olij voorkwam met een goede redding de aansluitingstreffer. Hierna kwam Sparta niet meer in de problemen en wist ook Emmen dat de wedstrijd gespeeld was.

Sparta speelde het vervolgens zakelijk uit en won met 3-1. De blik gaat nu echt op de competitie, want vrijdag staat de eerste wedstrijd op het programma. Bij SC Heerenveen trappen de rood-witten het seizoen af.