fbpx
Home » Sparta treft al gedegradeerd Cambuur

Sparta treft al gedegradeerd Cambuur

19 mei 2023 - 15:12

Met nog twee wedstrijden te gaan, speelt Sparta Rotterdam haar laatste thuiswedstrijd voor het einde van de Eredivisie. Het zal niet de laatste wedstrijd van het seizoen zijn op Het Kasteel, omdat er minstens één thuiswedstrijd in de play-offs wacht. SC Cambuur is zondagmiddag om 14.30 uur de laatste club, die in competitieverband nog moet afreizen naar Het Kasteel.

Voor Sparta betekent het einde van het seizoen nog twee testen om zich klaar te stomen voor de play-offs. Het is door de laatste resultaten al zeker dat Sparta die play-offs in moet gaan. Even werd er gedroomd van een vierde plaats, maar na nederlagen tegen PSV en FC Volendam is die droom geen werkelijkheid geworden. Sparta bleef na allebei de wedstrijden achter met het gevoel dat er meer in had gezeten. Tegen PSV gaven de Kasteelheren goed partij, maar verloor het met 0-1. Tegen Volendam domineerde de ploeg van trainer Maurice Steijn het eerste halfuur, waarin het via Koki Saito al snel op een 0-1 voorsprong kwam. Uiteindelijk kantelde de wedstrijd en zorgden twee rake kopballen van Xavier Mbuyamba voor een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

Voor SC Cambuur is het einde van hun lijdensweg in zicht. De Friezen waren twee weken geleden al verzekerd van degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie, waardoor er in het slot van het seizoen weinig meer voor te spelen valt. Vorige week kon Cambuur ook niet de eer herstellen tegen Vitesse. De Arnhemmers wonnen, ondanks dat ze het laatste halfuur met tien man speelden, met 2-0.

Vorig seizoen leed Sparta een pijnlijke nederlaag tegen Cambuur, een efficiënt Cambuur won met 0-4. Daardoor won Sparta in 2018 voor het laatst in Spangen van Cambuur. Na een eigen goal van David Sambissa liep Sparta dankzij Lars Veldwijk en Mohammed Rayhi uit naar een 3-0 zege. Eerder dit seizoen won Sparta met diezelfde cijfers in Leeuwarden. Tobias Lauritsen opende met een schitterende goal de score, waarna Koki Saito zijn eerste maakte voor Sparta. Het slotakkoord kwam van Vito van Crooij vanaf de strafschopstip.

Bij Sparta ontmoet Tim Coremans zijn oude ploeg. De doelman speelde in het seizoen 2013/2014 voor Cambuur. Mimoun Mahi keert met Cambuur tijdelijk terug op Het Kasteel. De aanvaller begon zijn loopbaan bij Sparta, waarbij hij tot 41 wedstrijden in het eerste kwam.

Mike Eerdhuijzen is geschorst, omdat hij tegen Volendam zijn vijfde gele kaart pakte.