Home » Sparta verliest derby met 3-1

Sparta verliest derby met 3-1

29 april 2018 - 16:45

De derby tegen Feyenoord heeft Sparta Rotterdam geen punten opgeleverd. Via Fred Friday kwam het na een halfuur nog wel op voorsprong, maar nog voor rust kwam de thuisploeg langszij.

Sparta liet zich op de eigen helft terugzakken en probeerde in de omschakeling voor gevaar te zorgen. Dit lukte, de grootste kansen in de eerste helft waren voor de bezoekers. Robert Mühren en Thomas Verhaar waren de hoofdrolspelers bij deze mogelijkheden, de (erg fraaie) goal kwam op naam van Friday. De aanvaller krulde een bal uit een moeilijke hoek schitterend in de verre hoek. Steven Berghuis kopte in de laatste minuut van de eerste helft de gelijkmaker binnen.

Na rust had de thuisploeg het betere van het spel en voorkwam Jannik Huth al snel de tweede Feyenoord-goal. De doelman was echter kansloos toen Jean-Paul Boëtius het van dichtbij probeerde. Hierna lieten de bezoekers weer van zich horen, maar Friday en Verhaar speelden mogelijkheden niet goed uit. Berghuis bepaalde de eindstand op 3-1.