Home ┬╗ Sparta verliest nipt van Ajax

Sparta verliest nipt van Ajax

13 september 2020 - 16:34

Sparta Rotterdam is begonnen met een nipte nederlaag tegen Ajax. Op Het Kasteel was Sparta niet minder dan de Amsterdammers, maar gaat het met 0-1 onderuit.

In het eerste halfuur gebeurde er niet veel op Het Kasteel. Ajax had meer balbezit, maar Sparta stond verdedigend uitstekend en gaf weinig kansen weg. Het tempo was laag, waardoor Ajax niet in het spel kwam dat het zo graag speelt en het kon de Spartaanse achterhoede nauwelijks testen. Twee momenten waren de bezoekers wel gevaarlijk, via het hoofd van Dusan Tadic en een schot van Ryan Gravenberch, maar in geen van beide gevallen kon het de score openen.

De wedstrijd werd wat levendiger nadat Nico Tagliafico het veld uit werd gestuurd na een overtreding op de doorgebroken Mohamed Rayhi. Sparta liet zich wat meer zien op de helft van Ajax en zette de Amsterdammers meer onder druk, via Adil Auassar en Deroy Duarte kon het het doel van Andre Onana onder vuur nemen, maar zij kregen hun schoten niet tussen de palen. Aan de overkant werd het, via een afstandsschot van Antony, uit het niets 0-1. Tadic kreeg op slag van rust nog een enorme kans om voor 0-2 te tekenen, maar kreeg de bal niet voorbij Benjamin van Leer.

Halverwege wisselde Sparta tweemaal en blijven zowel Lennart Thy en Deroy Duarte achter in de kleedkamer, Danzell Gravenberch en Emanuel Emegha maakten hierdoor hun Eredivisie-debuut voor Sparta. Bijna konden zij meteen de gelijkmaker vieren, want twee minuten na rust was Abdou Harroui bijna verantwoordelijk voor de 1-1. De middenvelder schoot de bal hard over de grond, maar vond Onana op zijn weg.

Sparta bleef hierna zoeken naar de 1-1 en was vaker op de helft van Ajax te vinden, dan andersom. Bart Vriends was gevaarlijk na een voorzet van Laros Duarte, maar hij schoot net over.  Vlak voor tijd werd ook Tom Beugelsdijk nog ingebracht, om voorin als extra stormram plaats te nemen. Dit bleef zonder succes. Sparta verdiende meer, maar blijft met lege handen na de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Van Leer, Fortes, Vriends, Heylen, Pinto (83. Beugelsdijk), Harroui (78. Abels), Auassar, Smeets (66. L. Duarte), D. Duarte (46. Gravenberch), Thy (46. Emegha) en Rayhi.