Home » Sparta verliest in slotfase oefenwedstrijd tegen Excelsior

Sparta verliest in slotfase oefenwedstrijd tegen Excelsior

26 april 2023 - 15:24

Sparta Rotterdam heeft vanmiddag een oefenwedstrijd van Excelsior verloren. De Kasteelheren gingen in de slotfase met 2-3 onderuit. Namens Sparta scoorden Pedro Alemañ en Elias Melkersen.

Aankomend weekend is Sparta vrij, waardoor er in 3x 30 minuten een besloten oefenwedstrijd werd gespeeld tegen Excelsior. Op een leeg Kasteel koos trainer Maurice Steijn ervoor alleen gebruik te maken van de spelers die afgelopen zondag op de bank zaten bij de uitwedstrijd tegen FC Twente. Zij werden aangevuld met spelers van Jong Sparta. Dano Lourens viel daarbij het meest op. De 19-jarige aanvallend ingestelde middenvelder maakte zijn officieus debuut. Ook Jonathan de Guzmán begon na lang blessureleed in de basis.

Na drie minuten was het al raak voor Excelsior, dat op volle sterkte naar Rotterdam-West was gekomen. Nikolas Agrafiotis vond Noah Noujoks in het strafschopgebied, die al snel voor de 0-1 tekende. Hierna kwam Sparta beter in de wedstrijd en kreeg het via Dano Lourens de eerste mogelijkheid. Op aangeven van Jonathan de Guzmán vond hij met de punt van zijn schoen doelman Norbert Alblas op zijn weg. Na elf minuten spelen was het alsnog raak voor Sparta. Pedro Alemañ maakte vanaf achttien meter van het doel een schitterende goal: 1-1. Hierna was Sparta de bovenliggende partij, maar verzuimde het via Elias Melkersen en de goed spelende Patrick Brouwer op voorsprong te komen. Tegen de verhouding in was het Excelsior dat vlak voor het einde van de eerste helft de leiding nam. Een overtreding op Sparta-goalie Tim Coremans werd door scheidsrechter Eric van der Vaart niet bestraft, waarna Agrafiotis kon schieten. Zijn inzet werd van de lijn gehaald door Aaron Meijers, maar in de rebound maakte Naujoks alsnog de 1-2.

Na een korte pauze gingen de volgende 30 minuten van start. Excelsior kreeg daarbij via twee ex-Spartanen de kans op de 1-3. Kenzo Goudmijn stuurde Reda Kharchouch weg, die zijn inzet onschadelijk gemaakt zag worden door Coremans. Aan de andere kant was het wel raak voor Sparta. Een van richting veranderd schot van Mohammed Tahiri kwam bij Melkersen, die van dichtbij voor de 2-2 tekende. Na 45 minuten spelen liet Excelsior zich weer eens zien. Agrafiotis kon volledig vrijstaand na balverlies bij Sparta uithalen. De spits schoot echter naast.

De doelpuntenmakers in beeld

Halverwege de tweede helft werd Delano van Crooij binnen de lijnen gebracht voor Coremans. Bij de eerste mogelijkheid van Excelsior hoefde Van Crooij niet in actie te komen. Agrafiotis tikte de bal van dichtbij achter zijn standbeen naast. Vlak voor het einde van het tweede halfuur kreeg Sparta de kans op de 3-2. Melkersen gaf de bal laag voor op Brouwer, die Sparta’s derde op zijn schoen had. Alblas kon een achterstand voor Excelsior echter voorkomen. Na een uur spelen waren er nog kansen voor Lourens en Melkersen. Lourens werkte de bal op de rand van het strafschopgebied over en Melkersen kopte een voorzet van Brouwer net niet op doel.

Sparta liet het dus na om de voorsprong nog voor de tweede helft te bewerkstelligen. Daardoor moest dat in het laatste halfuur gebeuren. In het laatste gedeelte van de wedstrijd viel er echter weinig te beleven. Sparta, waarbij Rayvien Rosario en Jesse Bal binnen de lijnen werden gebracht, zocht het meest naar de winnende goal. In de 85e minuut was het echter Excelsior die de wedstrijd naar zich toetrok. Een overtreding op Rosario werd niet bestraft, waarna Kharchouch in de omschakeling Agrafiotis vond. Hij kon van dichtbij de 2-3 maken. Sparta probeerde er nog wat terug te doen, maar kwam niet veel verder dan een ongevaarlijke kopbal van Brouwer.

Sparta verloor daardoor in de slotfase met 2-3 van Excelsior. Na een vrij weekend gaan de mannen van trainer Maurice Steijn in voorbereiding op de wedstrijd tegen PSV. Die wordt op zaterdag 6 mei op een uitverkocht Kasteel gespeeld om 18.45 uur.