Home » Sparta wint op verjaardag van MVV

Sparta wint op verjaardag van MVV

01 april 2019 - 21:59

Sparta Rotterdam heeft haar 131e verjaardag opgeluisterd met een thuiszege op MVV Maastricht. In eigen huis werd het 2-0.

In de eerste helft was Sparta duidelijk de bovenliggende partij, zonder dat het dit in de score uit kon drukken. Via Lars Veldwijk, Mohamed Rayhi en Ragnar Ache kreeg het hier wel de kansen voor, maar onder meer doelman Luuk Koopmans stonden succes in de weg. Op slag van rust was Adil Auassar nog heel dicht bij de openingsgoal, hij zag zijn poging net voorlangs gaan.

Na rust duurde het niet lang voor Sparta er wel in slaagde afstand te nemen van MVV. In vijf minuten was het tweemaal raak, met een hoofdrol voor Veldwijk. Bij de openingsgoal stuitte de spits op Koopmans, waarna Ache de rebound binnen kon tikken, hierna was het Veldwijk zelf die met een verwoestend schot de doelman kansloos liet. Het leek vervolgens wachten op de derde Spartaanse treffer en via Ache kreeg het hier een grote kans op.

In de slotfase maakte Bradly van Hoeven nog zijn eerste minuten in Sparta 1. De jongeling, die vele jaren in de opleiding doorbracht, verving Ache.