Home » Spartaanse strijd op Sportpark Thurlede, O15 zeker van handhaving

Spartaanse strijd op Sportpark Thurlede, O15 zeker van handhaving

02 december 2023 - 16:40

De Sparta Jeugdopleiding kende een goedgevulde en belangrijke voetbalzaterdag. Wel een met gemende gevoelens na een medische situatie tijdens de wedstrijd van Sparta O13.

Middenbouw
________
Feyenoord O13-2 – Sparta O13-1 (gestaakt)

Voor Sparta O13 stond er een stadsderby op het programma tegen Feyenoord O13-2. Sportpark Varkenoord vormde het decor, waar Sparta O13 op voorsprong kwam. Ook bouwde het de score uit naar 0-2, met twee prima doelpunten. Na de 0-2 is de wedstrijd stilgelegd vanwege een medische situatie langs het veld. Er is besloten de wedstrijd niet te hervatten aangezien het een familielid van een Sparta speler betrof. Gelukkig kwam de medische hulp vanuit zowel Sparta als Feyenoord zijde en de scheidsrechter snel in actie. De man is bij kennis meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Sparta O14 – AZ O14 (1-1)
Sparta O14 ontving AZ O14 op Sportpark Thurlede (Excelsior ’20) voor een avondwedstrijd. Waar het eerder dit seizoen 4-4 werd in een doelpuntrijk duel, delen de ploegen ook dit keer de punten. Een aanzienlijk minder aantal doelpunten, maar wel een gelijkspel als eindstand: 1-1.

Alphense Boys O15 – Sparta O15 (1-3)
De O15 mocht op bezoek bij Alphense Boys O15. Een duel tussen nummer zes Sparta en nummer zeven Alphense Boys. Het gat tussen de twee ploegen was aan de start van de wedstrijd vijf punten met nog twee wedstrijden te gaan. Sparta opent de score al binnen vijf minuten via Bousnane. In de ’13 minuut antwoordt de thuisclub met de gelijkmaker. Weinbolt (1-2) en Ozcati (1-3) beslissen daarna zowel de wedstrijd als handhaving.

Sparta O16 – Feyenoord O16 (2-3)
Net als Sparta O13 speelde de O16 dit weekend een stadsderby tegen Feyenoord. Onze stadsgenoten zijn koploper in de competitie waar Sparta vierde staat. De O16 ontving Feyenoord op Sportpark Thurlede voor een avondwedstrijd, zoals een wedstrijd bij koudere avonden bedoeld is. Het lukt de mannen van Rziki niet om de punten op het sportpark te houden. Met een 2-3 overwinning voor de stadsgenoten, blijft O16 met lege handen achter.

Bovenbouw
________
Sparta O17 – Forum Sport O17 (2-0)

Sparta O17, koploper Divisie 5, kreeg na een ongeslagen reeks Forum Sport op bezoek op Sportpark Thurlede. Na een 0-0 ruststand is het tóch Sparta dat de score opent en verdubbelt tot een eindstand, inclusief overwinning. Volgende week op naar DSO voor wellicht een mooie middag…

Sparta O18 – AZ O18 (1-1)
Nog een geweldig affiche op Sportpark Thurlede zaterdagavond. Sparta O18 kreeg koploper AZ op bezoek. Een belangrijk duel om op de zesde plek te bereiken en behoud veilig te stellen. Sparta O18, onder leiding van Tim Vincken, deelt de punten na afloop. Nadat het eerst op 0-1 kwam binnen een kwartier, is het aanvoerder Hanzen die de stand in de tweede helft op gelijke hoogte brengt. Het slotakkoord na minuut ’60 kende vervolgens een gele kaarten regen van maar liefst acht stuks, eerlijk verdeeld over beide ploegen.