fbpx
Home » Belangrijke informatie bezoek aan thuiswedstrijden

Belangrijke informatie bezoek aan thuiswedstrijden

01 oktober 2021 - 12:00

Seizoenkaarthouders kunnen met hun pas het stadion betreden. Voor de actuele kaartverkoop-informatie kijkt u op www.spartakaartje.nl

We willen nogmaals vragen aan onze seizoenkaarthouders om zo veel mogelijk de adviestijd uit de eerder ontvangen brief (verstuurd in augustus) aan te houden voor bezoek aan deze wedstrijd. De poorten van Het Kasteel openen 1,5 uur voor aanvang. Als u later arriveert dan de adviestijd dan bestaat de kans dat u het begin van de wedstrijd mist!

Maatregelen
Het bezoek aan Sparta lijkt steeds meer op het ‘oude vertrouwde’ in het mooiste stadion van Nederland, echter gelden er nog een aantal maatregelen waar rekening mee gehouden dient te worden. We adviseren je dan ook onderstaand bericht goed door te nemen voor jouw bezoek aan Het Kasteel. Mochten er wijzigingen komen dan worden deze verzonden via e-mail in de wedstrijdnieuwsbrieven en deze updates worden ook geplaatst op onze website.

Toegang tot Het Kasteel
De poorten van Het Kasteel openen anderhalf uur voor elke thuiswedstrijd. Het advies is om gespreid binnen te komen om zo drukte en rijvorming te voorkomen. Alle seizoenkaarthouders hebben deze informatie ook per brief opgestuurd gekregen en in deze brief staat de adviestijd voor entree benoemd.

Om toegang te krijgen tot de wedstrijd dien je in het bezit te zijn van drie zaken:
– een seizoenkaart 2021-22 (of een los ticket)
– een geldig legitimatiebewijs
– een QR-code in de Corona Check-app op je telefoon die aantoont dat je volledig gevaccineerd bent of in de laatste 180 dagen corona hebt gehad en bent hersteld.

Als je niet volledig gevaccineerd bent dien je minder dan 24 uur voor aanvang van de wedstrijd een negatieve test te ondergaan. Een afspraak maken kan alleen via www.testenvoortoegang.nl Dan krijg je bij een negatieve uitslag ook via de Corona Check-app een geldige QR-code.

Zorg dat je deze drie zaken bij de hand hebt bij het naderen van Het Kasteel zodat we de instroom kunnen bevorderen. We verwachten namelijk wel rijen omdat de controle langer zal duren.

Mocht je niet in het bezit zijn van een smartphone waar je de Corona Check-app op kunt downloaden dan verwijzen we je graag naar www.coronacheck.nl/print om deze uit te printen. Voor onze oudere supporters kan dit wellicht lastig zijn, vraag dan een kennis of familielid om hulp om de app te downloaden en verder in te stellen of bij het printen van de QR-code.
Let op: Vraag ook op tijd jouw DigiD aan (als je deze nog niet hebt), om je QR-code te krijgen in de Corona Check-app.

Wanneer je geen DigiD hebt kun je via de Rijksoverheid een papieren QR-code opgestuurd krijgen. Om dit te regelen kun je bellen met 0800-1351. Aangezien de QR-code met de post opgestuurd wordt gaat er wel enkel dagen overheen voordat u de QR-code binnen heeft.

Voor supporters onder de 13 jaar is het niet nodig om een Corona Check uit te voeren.
Binnen het stadion ben je niet verplicht afstand te bewaren en zijn mondkapjes niet verplicht.

Veelgestelde vragen

Ik ben twee keer gevaccineerd (of 1x met Janssen-vaccin en/of na eerdere infectie), dien ik dan ook nog te testen?
Nee, een QR-code op basis van de vaccinatie in de Corona-check App is voldoende. Let op: dit kan vanaf 2 weken na je laatste prik (bij Janssen is dit 4 weken).

Hoe krijg ik een QR-code na volledige vaccinatie?
Om een QR-code op basis van vaccinatie te creëren, moet je twee vaccinaties gehad hebben (of één indien je eerder corona hebt gehad of met Janssen bent gevaccineerd). Dit kan vanaf 2 weken na je laatste prik. (bij Janssen is dit 4 weken). Deze kan je dan ophalen in de Corona Check-app op je telefoon.
Als je dit niet op tijd hebt dan dien je een testafspraak te maken via www.testenvoortoegang.nl

In mijn gele boekje staan mijn vaccinaties of ik heb een brief van de huisarts ontvangen dat ik gevaccineerd ben, kan ik hiermee ook het stadion in?
Nee, met een geel boekje of brief van de huisarts kom je het stadion helaas niet in. Om toegang te krijgen tot de wedstrijd dien je in het bezit te zijn van drie zaken: een seizoenkaart, een geldig legitimatiebewijs én een QR-code in de Corona Check-app op je telefoon (of geprint) die aantoont dat je volledig gevaccineerd bent of in de laatste 180 dagen corona hebt gehad en bent hersteld of negatief getest bent in de laatste 24 uur.

Wanneer je geen DigiD hebt kun je via de Rijksoverheid een papieren QR-code opgestuurd krijgen. Om dit te regelen kun je bellen met 0800-1351. Aangezien de QR-code met de post opgestuurd wordt gaat er wel enkele dagen overheen voordat u de QR-code binnen heeft.

Ik ga met vrienden samen en zij hebben een latere advies-toegangstijd. Mogen zij ook eerder het stadion betreden?
Ja, dat is geen probleem. Het is een adviestijd. Hoe eerder, hoe beter. Het stadion is open vanaf 90 minuten voor aanvang.

Het lukt mij niet om zelf de Corona-Check app te installeren. Wat kan ik doen?
Uiteraard is het handig om het eerst aan familieleden, vrienden of kennissen te vragen. Het is ook een optie om te informeren bij een bibliotheek in de omgeving. Veel bibliotheken hebben speciale corona-vragenuren waar zij de service verlenen om jouw probleem op te lossen met de Corona Check-app of het uitprinten van een QR-code als je geen geschikte telefoon hebt.

Op welke telefoons werkt de Corona-Check app?
CoronaCheck werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (de iPhone 5s en nieuwer). De app is gratis te downloaden uit de App Store en Google Play Store.

Heb je een telefoon waarop de CoronaCheck-app (nog) niet werkt? Je kunt je coronabewijs ook printen op de website: www.coronacheck.nl/print

Kan ik een bewijs voor iemand anders op mijn telefoon toevoegen?
Nee, op dit moment niet. Via www.coronacheck.nl/print is het mogelijk om een papieren bewijs te maken en uit te printen.

Hoe wordt een Corona-bewijs gecontroleerd?
Voor toegang tot Nederlandse evenementen gebeurt dat met de CoronaCheck Scanner. Met deze app checkt een controleur de geldigheid van het coronabewijs bij de ingang van het Sparta Stadion. Hierbij controleren wij ook gelijk je legitimatiebewijs of dit overeenkomt met de gegevens die wij krijgen uit jouw QR-code. Als de gegevens niet overeenkomen mag je helaas het stadion niet in.

De app zegt dat er geen Corona-bewijs is gevonden. Wat kan ik nu doen?
Dan kan het zijn dat de vaccinatiegegevens niet goed zijn geregistreerd. Neem contact op met de zorgverlener waar je bent gevaccineerd (GGD (0800-5090), ziekenhuis, huisarts of een andere zorginstelling). Sparta kan hier niet in ondersteunen helaas en mag je geen toegang tot het stadion geven zonder geldige QR-code. Een oplossing kan dan zijn om een testafspraak te maken via www.testenvoortoegang.nl

Kan ik mijn seizoenkaart uitlenen?
Ja, dat kan. De persoon aan wie je de seizoenkaart uitleent dient wel in dezelfde prijscategorie te vallen. Let op: de persoon die gebruik maakt van de seizoenkaart moet ook voldoen aan de Corona Check-app en legitimatieplicht