fbpx
Home » Sportzorg » Bikefitting

Bikefitting

De Biomechanieker is al jaren gespecialiseerd in het aanbieden van fietsmetingen/bikefittings. Met hun unieke manier van werken op basis van Biomechanica vergroten zij uw fietsplezier en prestaties. Lichamelijke klachten worden voorkomen of weggenomen door het volledig personaliseren van de fiets.

De ideale fietspositie

Zij streven ernaar de ideale fietspositie voor u te bereiken waarbij prestatie en gezondheid op de fiets centraal staat. Vooral de gevolgen van een slechte houding op de gezondheid op lange termijn worden vaak onderschat. Zorg dat u dit niet overkomt en laat uw fiets afstellen tijdens een fietsmeting/bikefitting.

Aanpassen van de fietspositie tijdens de fietsmetingen

Het gaat bij het aanpassen van uw positie op de fiets niet om gemiddeldes, maar om uw specifieke situatie. Diverse variabelen spelen hierbij een rol, zoals uw fysieke gesteldheid. Denk dan aan: gewicht, flexibiliteit, huidige of oude blessures, beenlengteverschil, scoliose, etc. Ook uw leeftijd, de doelen die u wenst te behalen en het type fiets waarop u rijdt zijn belangrijk bij het bepalen van de ideale zit op de fiets.
Bovendien krijgt u adviezen mee hoe u door aan uw lichaam te werken de fietspositie nog verder kan perfectioneren.

Voor elk type fiets en fietser

Een fietsmeting of bikefitting is met elke type fiets aan te raden. Zowel voor de racefiets, mountainbike, tijdritfiets, veldritfiets en zelfs e-bike of stadsfiets is elk onderdeel van belang. Denk aan de lengte van het crankstel, de breedte en geometrie van het zadel en het stuur, de stuurpen en zadelpen en natuurlijk de schoenplaatjes in het geval van de sportievere fietsen. Zij nemen elke onderdeel onder de loep, stellen het optimaal af en voorzien u van advies als er zaken beter kunnen.

Kosten/Vergoeding

De Biomechanieker biedt diverse fietsmetingen/bikefittings aan. Kosten lopen uiteen van €80,- voor een advies fietsmeting of aankoopadvies tot €200,- voor een complete fietsmeting.
Geen vergoeding vanuit zorgverzekeraars.
Voor meer informatie over de verschillende de typen fietsmetingen kijk op: www.debiomechanieker.nl

Laat u overtuigen door de reviews die klanten hebben achtergelaten:
de biomechanieker – Google zoeken

Afspraak maken? Bel 06-34005195 of email: info@debiomechanieker.nl