fbpx
Home » Sportarts

Sportarts

27 november 2021 - 17:38

Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk om afspraken in te plannen bij onze sportarts Pieter Sengkerij.

Maak kennis met de ervaren (top)sportarts Rotterdam van het SMA Olympia: Pieter Sengkerij. Alle sporters, van recreatief tot professioneel, kunnen bij hem terecht voor sportmedische kennis. Zijn snelle en deskundige diagnose kan je een hoop tijd besparen bij een vervelende blessure. Na het stellen van de diagnose kijkt hij welke vervolgbehandeling het beste aansluit op jouw situatie.


Sportmedisch onderzoek

In overleg met de andere deskundigen in ons centrum kan gelijk een aanvullend onderzoek worden gedaan. SMA Olympia maakt deel uit van een uitgebreid netwerk aan medische specialisten die een rechtstreekse en snelle doorverwijzing mogelijk maken. Vaak kan de sportarts zelf behandelen of adviseren over bijvoorbeeld aanpassingen in materiaal of trainingsschema’s. Je kunt ook bij hem terecht met vragen over training, medicijnen, supplementen, of juiste sportschoenen.

Onze sportarts helpt je graag om het maximale uit sporten te halen.

Het SMA geeft jouw graag advies over welke sport bij je past, hoe je fysieke conditie ervoor staat en waar je op moet letten bij het voorkomen van blessures. Dit doen we door het aanbieden van pakketten die onder andere bestaan uit een uitgebreid onderzoek van uw houding en beweging, een hartfilmpje en een longfunctie– en inspanningstest.

Inspanningstesten analyseren gezondheidsrisico’s en geven bovendien bruikbare informatie om je huidige conditie te verbeteren. Daarnaast zijn er een aantal sporten, bijvoorbeeld duik-, auto- en motorsport, waarvoor een sportkeuring verplicht is.

Voor deze verplichte keuringen biedt het SMA diverse mogelijkheden.


Begeleiding

Naast individueel bezoek aan de sportarts, kan er ook een totaalpakket afgenomen worden voor een vereniging of een sportevenement. Dit kan voor een korte periode, maar ook voor langere tijd waarbij de begeleiding bestaat uit consult en advies.

Aan de hand van het wedstrijdschema en de doelstellingen voor het seizoen wordt een specifiek pakket samengesteld. Dit kan bestaan uit een keuring, inspanningstests, het bijhouden van een logboek, consulten bij blessures, specifieke krachttraining, voedingsadviezen en mentale training. Voor een optimaal resultaat stellen we een goed op elkaar afgestemd begeleidingsteam op die nauw samenwerkt met de trainer.


Vergoeding sportarts Rotterdam

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) sportkeuringen via het aanvullende pakket consulten. Wij adviseren je om van te voren bij je zorgverzekeraar te informeren welke vergoeding van toepassing is.

Tarieven sportarts Rotterdam