fbpx

Team

Fysiotherapeuten

Rogier Hoek

Rogier is algemeen Directeur en mede-eigenaar van het SMC Sparta Rotterdam. Tevens staat hij sinds seizoen 2008/2009 aan het hoofd van de medische afdeling van Sparta. Naast een Master Sportfysiotherapie is hij ook psycholoog. Hij heeft al 20 jaar ervaring in de topsport en de fysiotherapie. Ook heeft hij een groot medisch netwerk in Nederland en buitenland. Voor advies, echografie en een second-opinion kan je altijd bij hem terecht.

Jeff Hendriks

Jeff Hendriks is een ervaren fysiotherapeut en jarenlang werkzaam in voetbal en fysiotherapeut. Zijn specialiteit is de knie. In Rotterdam is hij een bekende naam in de knierevalidatie. Jeff heeft veel ervaring met voetballers terug te brengen op het veld na een knieoperatie.

Luuk Besseling

Luuk is een oud Eredivisie basketballer. Hij heeft een Master in sportfysiotherapie en heeft als specialisme sport gerelateerde klachten knie, enkel, schouder en peesproblematiek. Luuk is de medisch coördinator van jeugdopleiding bij Basketbal Rotterdam.

Remco de Werk

Remco werkt bij Sparta Rotterdam als fysiotherapeut van de topjeugd, daarnaast werkt hij in het SMC als fysiotherapeut. Fitness en fysiotherapie zijn een passie voor hem. Als fysiotherapeut kan hij sporters top begeleiden na een sportblessure.

Charlene Varekamp

Naast fysiotherapeute in het SMC Sparta Rotterdam is Charlene fysiotherapeute bij topsport team Amsterdam Hockey Dames 1. Ze heeft een Master in de sportfysiotherapie. Charlene is gestart met een opleiding manuele therapie. Naast tophockey heeft ze veel interesse voor rugby en American-Football. Charlene is de contactpersoon van Rotterdamse Rugby club en Trojans (American Football).

Specialisten

Pieter Sengkerij

Is sinds 2013 Sportarts en heeft zijn opleiding gehad in de ISALA Klinieken in Zwolle. Sinds september 2021 is hij werkzaam in het SMC Sparta Rotterdam. Tot zijn 28e heeft Pieter altijd op prestatief niveau gevoetbald (ook op hoofdklasse niveau) en de combinatie van werken als een arts bij een voetbalclub leek een mooie combinatie.

Hij heeft jaren lang als sportarts gewerkt binnen het betaald voetbal. Van 2012-2015 bij de KNVB als sportarts van verschillende jeugdteams en is vanaf 2013 werkzaam geweest als clubarts bij voetbalclub B.V. Vitesse uit Arnhem.

Zijn expertise ligt voornamelijk bij preventieve sportmedische onderzoeken, blessures van de onderste ledematen en sportcardiologie. Deze expertise wil hij graag delen binnen het Sport Medisch Centrum Sparta Rotterdam.

Winston Baisie

Winston is een oud marinier en een ervaren personal trainer/coach ook werkzaam bij Sparta Rotterdam als krachttrainer van Jong Sparta en het eerste elftal. Hij kan je perfect begeleiden in het streven naar een gezonde lifestyle.

Jerry Simons 

Jerry is oud professioneel voetballer en een enthousiaste, ervaren personal trainer. Al jarenlang is hij te vinden in en rond het stadion van Sparta.

Maurice van Houten

Maurice is voor Sparta al jarenlang een gewaardeerde podotherapeut. Vele voetballers en sporters hebben al de weg naar zijn praktijk gevonden. Sinds de oprichting van het SMC Sparta Rotterdam is Maurice met zijn praktijk ook te vinden op de 4e verdieping van het Sparta Stadion. Een ware specialist en vakman op het gebied van polotherapie.

Aron Kremer

Aron is 11 jaar lang actief wielrenner geweest. Gestart bij de junioren en via de beloften en elite-zonder-contract bij een continentaal team in België terecht gekomen. In deze jaren op de fiets heeft hij veel ervaring opgedaan die zeer goed van pas komt bij de fietsmetingen en bikefitting.

7 jaar geleden richtte Aron de Biomechanieker op. Dit was nadat hij zelf de voordelen die een goede fietsmeting of bikefitting kan hebben aan de lijve ondervonden. Dat gevoel van 'perfect op de fiets zitten' gunt hij iedereen.

U bent welkom met een racefiets, mountainbike, veldritfiets of tijdritfiets. Maar hij bied ook bikefitting aan voor de gewone stadsfiets of sportieve toering-fiets.

Kim Berkhout

Kim is sportpsycholoog in het team van SMC Sparta Rotterdam. Ze begeleid sporters, coaches en teams op het mentale vlak om het beste uit zichzelf te halen en/of het plezier in de sport te behouden. Door middel van mentale training leer je ze mentale vaardigheden om met de uitdagingen die bij sport komen kijken om te gaan (bijv. omgaan met wedstrijdspanning of blessures).

Gijs van Halewijn

Sinds 2018 werkt dokter van Halewijn als keuringsarts. Eerst heeft hij bij Arbo Unie in de Rotterdamse Haven gewerkt en een traineeship gevolgd. Daar heeft hij in 2019 een opleiding tot bouwarts afgerond. Daarna is hij zijn eigen praktijk gestart: Keuringsloket. Als hij niet bezig is om patiënten gezonder en gelukkiger te maken, leest hij in zijn vrije tijd graag en loopt hard. Daarnaast heeft hij een passie voor Argentinië en verre reizen naar bijvoorbeeld Indonesië. Zeilen en wandelen vindt hij ook erg leuk en ontspannend.

Elise Rensing

Elise heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld op het gebied van sportpsychologie, sportvoeding en sportmassage. Ze is ervan overtuigd deze drie specialisaties onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.  Je hebt alle drie de onderdelen nodig om te presteren én je goed te voelen. Volgens haar visie heeft het lichaam uitdaging, brandstof én ontspanning nodig.

Door aandacht te geven aan deze drie aspecten haalt Elise het beste uit mensen, zodat hun doelen kunnen worden bereikt en er maximaal gepresteerd kan worden.

Elise houdt ervan om mensen te enthousiasmeren voor sport en beweging. Door de voordelen t.a.v. gezondheid en mentale veerkracht te benadrukken, motiveert zij mensen om in actie te komen.

Zowel op individueel niveau of in teamverband, gaat ze preventief te werk. Focus ligt op het omgaan met mentale en lichamelijke obstakels die je mogelijk gaat ervaren op weg naar je sportieve doel.

Motto van Elise: “Je kunt meer dan je denkt”