fbpx
Home » Achtklapper voor Sparta tegen Nieuwenhoorn

Achtklapper voor Sparta tegen Nieuwenhoorn

03 juli 2024 - 21:32

Sparta Rotterdam heeft vanavond haar tweede oefenwedstrijd op overtuigende wijze gewonnen. VV Nieuwenhoorn werd in Hellevoetsluis met 0-8 verslagen. Charles-Andreas Brym en Camiel Neghli maakten er twee, de andere vier goals kwamen van de voet van Ayoub Oufkir, Mohamed Nassoh, Boyd Reith en Jorn Triep.

Voor Sparta was het de tweede oefenwedstrijd in deze voorbereiding, nadat Excelsior’20 afgelopen zaterdag met 0-6 werd verslagen. In tegenstelling tot die wedstrijd liet trainer Jeroen Rijsdijk vanavond wel meerdere spelers thuis. Zo waren bijvoorbeeld Nick Olij, Arno Verschueren en Jonathan de Guzmán niet aanwezig en ontbraken ook de internationals nog. Het leverde het officieuze debuut van Kaylen Reitmaier op en ook Marvin Young, Julian Baas, Mohamed Nassoh en Ayoub Oufkir stonden voor het eerst in de basis.

Uiteraard was Sparta de club die de bal had, maar tot kansen leidde dat niet direct. Het was zelfs Nieuwenhoorn dat via Ismael Al Abdalaoui de eerste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg, maar zijn voorzet was net te scherp. Na een kwartier spelen diende zich ook het eerste dreigende moment van Sparta aan. Agustin Anello gaf de bal handig mee aan Mike Kleijn, maar zijn schot scheerde over de lat. Het was wel de aanzet naar meer Spartaanse kansen, waarbij Charles-Andreas Brym vaak het eindstation was. Eerste kopte de spits uit een hoekschop van Julian Baas via een verdediger naast, waarna hij twee minuten later op doelman Mike van de Wijngaart stuitte. De beste kans voor Brym diende zich na 25 minuten spelen aan, toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van Kleijn. De Canadees schoot van dichtbij echter naast.

Tekst gaat verder onder de foto. (Foto: Carla Vos)

De 0-1 hing inmiddels wel in de lucht en viel na een krap halfuur spelen ook. Een Spartaanse voorzet kwam via een verdediger van Nieuwenhoorn bij Ayoub Oufkir terecht, die snel handelde en prima afrondde: 0-1. Het was de tweede goal van Oufkir deze voorbereiding, die één minuut later ook direct zijn eerste assist leek te geven. Zijn actie was geweldig en de pass op Mohamed Nassoh ook, maar de middenvelder schoof de bal naast. Tien minuten later had Oufkir zijn assist alsnog te pakken, nadat hij zich een weg door de verdediging van Nieuwenhoorn waande en het overzicht hield. Brym kom vervolgens voor een leeg doel voor de 0-2 tekenen. De 0-3 had ook nog voor rust kunnen vallen, maar Van de Wijngaart pareerde een poging van Kleijn.

Tekst gaat verder onder de foto. (Foto: Mischa Keemink)

In de tweede helft, die begon met Boyd Reith in plaats van Sergi Rosanas, was de eerste kans voor Nieuwenhoorn. Christaan Dabaghian kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en kon zowaar uithalen. Hij plaatste de bal net over het doel van Kaylen Reitmaier. Vlak hierna viel de 0-3. Tijs Velthuis zette met een schitterende bal Brym alleen voor Van de Wijngaart. Hij hield het overzicht en liet Nassoh voor een leeg doel zijn eerste Sparta-goal maken. Nadat Oufkir en Anello kansen miste op de 0-4, trof Brym na een bijna een uur spelen wel doel. Na een fout in de defensie van Nieuwenhoorn waren de rollen nu omgedraaid en was Nassoh de aangever, Brym ronde vervolgens overtuigend af.

Tekst gaat verder onder de foto. (Foto: Mischa Keemink)

Na die goal kwamen er negen nieuwe spelers in het veld, waaronder debutanten Giannino Vianello (net 17 jaar) en Jaïr Haakmat. Ook Camiel Neghli kwam binnen de lijnen en zette na een knappe actie met een fraai schot de 0-5 op het scorebord. Sparta ging vervolgens verder op jacht naar doelpunten, waarbij Aymane Bais dicht bij was. De aanvaller stuurde de bal naar de verre hoek, maar stuitte op de paal. Vijf minuten later viel via Boyd Reith de 0-6 alsnog. Op aangeven van Pelle Clement kopte de rechtsback raak. Met nog een kwartier te gaan, had ook Tobias Lauristen zijn eerste goal van dit seizoen op zijn schoen. Opnieuw stond het aluminium echter in de weg. De 0-7 was echter een kwestie van tijd, want twee minuten later scoorde Neghli opnieuw. De aanvaller was in de slotfase nog op weg naar een hattrick, maar lifte de bal over. Even later werd een poging van Clement op de doellijn weggehaald. Met nog zeven minuten te gaan ging Bais op herkansing op jacht naar de 0-8. Zijn schot had echter hetzelfde lot, al raakte hij ditmaal de andere paal. De 0-8 kwam uiteindelijk op naam van Jorn Triep, die daarmee zijn eerste goal voor Sparta 1 ooit maakte. Achteraf bleek dit ook het slotakkoord van deze avond te zijn.

Sparta won dus ruim met 0-8 van Nieuwenhoorn. Zaterdag wordt de tweede week van de voorbereiding afgesloten met een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis.

Opstelling Sparta Rotterdam:

Kaylen Reitmaier, Sergi Rosanas (46. Boyd Reith), Marvin Young (59. Rick Meissen), Tijs Velthuis (59. Jaïr Haakmat), Mike Kleijn (59. Giannino Vianello), Julian Baas (60. Metinho), Ayoub Oufkir (60. Camiel Neghli), Hamza el Dahri (60. Pelle Clement), Charles-Andreas Brym (60. Tobias Lauritsen), Mohamed Nassoh (60. Jorn Triep), Agustin Anello (60. Aymane Bais)