fbpx
Home » Community Champions Sparta Rotterdam!

Community Champions Sparta Rotterdam!

Community Champions is een project in samenwerking tussen betaald voetbalclubs, EFDN en de Eredivisie. Community Champions gebruikt de aantrekkingskracht van het profvoetbal in Nederland, met de betaald voetbalclubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek Maatschappelijk Diensttijd (MDT) traject  dat gebaseerd is op voetbal!

Heb jij interesse in ons MDT-traject? Check dan het inschrijfformulier onderaan deze pagina of neem contact met ons op.

Het maatschappelijk diensttijd project Community Champions richt zich op jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud. In groepsverband volgen zij een zestien weken durend traject in het stadion, waarbij ze zich gemiddeld vijf uur per week (buiten schooltijd) vrijwillig inzetten. Binnen deze weken gaan zij aan de slag met vaardigheden als communiceren, innoveren, ondernemen en het ontdekken van talenten door middel van workshops en leuke activiteiten. Deze vaardigheden brengen zij in praktijk door het organiseren van buurtactiviteiten, wijktrainingen en evenementen in de directe omgeving van het stadion.

Naast de maatschappelijke impact die de jongeren maken wordt de inzet beloont met een erkent MDT-certificaat, dat mooi op het CV staat. Daarnaast kunnen zij doormiddel van hun inzet en aanwezigheid mooie producten verdienen zoals trainingspakken, merchandise of tegoedbonnen. Ook op sportief gebied gaan zij “de strijd” met elkaar aan door middel van een lokale en landelijke voetbalcompetitie met de andere Community Champion Clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Al deze onderdelen samen leiden tot topprestaties, niet alleen in het leven van de jongeren maar ook voor de wijk en de samenleving!

Wil jij jouw talenten ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en iets doen voor de samenleving? Ben jij tussen de 15 en 27 jaar en wil je graag investeren in jezelf? Meld je dan aan voor Community Champions bij Sparta Rotterdam!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lisa van den Boer op l.vandenboer@sparta-rotterdam.nl of 010-8909210.