fbpx
Home » Community Champions Sparta Rotterdam!

Community Champions Sparta Rotterdam!

Community Champions is een project in samenwerking met zeven andere betaald voetbalclubs, EFDN en de Eredivisie. Community Champions gebruikt de aantrekkingskracht van het profvoetbal in Nederland, acht betaald voetbalclubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT-traject.

Het nieuwe MDT-traject start halverwege maart 2023! Interesse? Check het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Aanmelden kan tot halverwege maart.

 

Het maatschappelijk diensttijd project Community Champions richt zich op jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud. In groepsverband volgen zij een zestien weken durend traject in het stadion, waarbij ze zich gemiddeld vijf uur per week (buiten schooltijd) vrijwillig inzetten. Binnen deze weken gaan zij aan de slag met vaardigheden als communiceren, innoveren, ondernemen en het ontdekken van talenten door middel van workshops en stage-momenten bij diverse werkgevers. Deze vaardigheden brengen zij in praktijk door het organiseren van buurtactiviteiten, wijktrainingen, evenementen voor jong en oud of deelname aan de jongerenraad.

Naast de maatschappelijke impact die de jongeren maken wordt de inzet beloont met een erkent MDT-certificaat, dat mooi op het CV staat. Daarnaast sparen zij door middel van het Community Champions puntensysteem voor mooie producten als trainingspakken, wedstrijdkaarten, tegoedbonnen en merchandise. Ook op sportief gebied gaan zij “de strijd” met elkaar aan door middel van een lokale en landelijke voetbalcompetitie met de andere Community Champion Clubs: Excelsior Rotterdam, Feyenoord, De Graafschap, Vitesse, FC Emmen, RKC Waalwijk en FC Twente.

Al deze onderdelen leiden tot topprestaties: in het leven van de jongeren, voor de wijk en de samenleving!

Neem voor meer informatie contact op met Lisa van den Boer: l.vandenboer@sparta-rotterdam.nl.

Wil jij jouw talenten ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en iets doen voor de samenleving?

Ben jij tussen de 15 en 27 jaar en wil je graag investeren in jezelf? Meld je dan aan voor Community Champions bij Sparta Rotterdam!