fbpx
Home » Eerste profcontract voor Ayoni Santos

Eerste profcontract voor Ayoni Santos

03 juni 2024 - 10:26

Sparta Rotterdam heeft Ayoni Santos vastgelegd. De 18-jarige middenvelder tekent voor drie jaar en is daardoor tot medio 2027 verbonden aan de Kasteelclub. Het is het eerste profcontract voor Santos.

In 2012 werd Santos door Sparta Rotterdam op zeven jarige leeftijd opgepikt bij partnerclub De Betrokken Spartaan. De Rotterdammer sloot in eerste instantie aan bij de O9 van Sparta en doorliep vervolgens alle jeugdelftallen. Halverwege afgelopen seizoen maakte Santos de overstap van Sparta O18 naar Jong Sparta, waarna hij in de uitwedstrijd tegen Quick Boys zijn debuut in de Betnation Divisie maakte. Vervolgens ging het hard met Santos, die na de winterstop een vaste waarde werd op het middenveld van Jong Sparta en zelfs al debuteerde in de hoofdmacht van de Kasteelheren. In de oefenwedstrijd tegen AZ deed Santos de gehele tweede helft mee. De allround middenvelder wacht nog op zijn officiële debuut, maar heeft inmiddels wel veertien competitiewedstrijden voor Jong Sparta op zijn naam staan.

“De laatste maanden hebben we meerdere talenten van Jong Sparta aan ons weten te binden en Ayoni kon daarin niet ontbreken”, zegt Technisch Directeur Gerard Nijkamp. “Het afgelopen halfjaar heeft hij bewezen een goede schakel te zijn op het middenveld van Jong Sparta. Daarom willen we Ayoni belonen met zijn eerste profcontract en daarnaast vooruitkijken naar de toekomst. Samen met hem gaan we er aan werken om het komende jaar bij Jong Sparta verder te groeien, om op termijn de stap naar het eerste elftal te kunnen zetten.”