Home » Jong Sparta gaat ten onder tegen ADO’20

Jong Sparta gaat ten onder tegen ADO’20

26 augustus 2023 - 17:38

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag verloren van ADO’20. Op Sportpark Dijkpolder eindigde het in 0-1.

Vorige week kende Jong Sparta een valse start van het seizoen. De Kasteelheren verloren bij promovendus ACV Assen met 4-2. Ten opzichte van vorige week voerde trainer Jeff Stans één wijziging door. Bob Roodenburg verscheen aan de aftrap wat ten koste ging van Rayvien Rosario. Dylan van Wageningen begon daardoor als middenvelder aan de ontmoeting met ADO’20.

Jong Sparta begon beter aan de wedstrijd dan ADO’20, maar kon in de openingsfase niet een echte kans afdwingen. Een poging van Delano Vianello was het meest gevaarlijk, al kon doelman Mike Grim de bal makkelijk weg boksen. Na een kwartier spelen, kreeg Jong Sparta de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Jay den Haan gaf aan de rechterkant van het veld gevaarlijk voor, maar Jesse Bal kon bij de tweede paal net niet binnen tikken. Aan de andere kant probeerde Jilani Helder het namens ADO’20, vorige week goed voor twee doelpunten, maar Kaylen Reitmaier kon met wat hulp van Bob Roodenburg eenvoudig redding brengen. Na 26 minuten spelen diende zich de beste kans van de eerste helft aan voor Jong Sparta. Dylan van Wageningen gaf de bal handig mee aan Mehmet Yüksel. De meest dreigende man aan de kant van Jong Sparta haalde hard uit, maar Grim kon zijn schot over tikken.

ADO’20 speelde tot dat moment nog weinig klaar, maar leek na een halfuur spelen wel op voorsprong te komen. Uit een hoekschop schoot Soufiane Reclaoui de bal in de kluts binnen, maar scheidsrechter Mike de Bruijn keurde de goal af wegens buitenspel. In de slotfase van de eerste helft was er opnieuw een goede kans voor Jong Sparta. Weer stond Van Wageningen met een steekpass aan de basis van de kans, ditmaal bediende hij Dano Lourens, die zijn poging gestopt zag worden door Grim. Twee minuten later verscheen ADO’20 nog in het strafschopgebied van Jong Sparta, al hoefde Reitmaier geen hele moeilijke redding te verrichten op de inzet van Henry Opoku. Daardoor zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-0 ruststand, ondanks dat de betere kansen voor Jong Sparta waren.

In de tweede helft hadden de Kasteelheren ook het betere van het spel, waarin er na vijf minuten al twee mogelijkheden waren voor Jong Sparta. Eerst kon Van Wageningen uithalen op de rand van het strafschopgebied, maar ging zijn poging via een speler van ADO’20 net naast. Luttele minuten later begon Den Haan aan een lange rush, waarna hij zelf kon uithalen. De rechtsback deed dat echter recht op Grim af. Na een uur spelen kreeg Van Wageningen een betere kans. Door slecht wegwerken van de defensie van ADO’20 kon de middenvelder van dichtbij uithalen. Van Wageningen schoot echter ruim over.

Vervolgens bracht Stans Rayvien Rosario en Luuk Admiraal binnen de lijnen. Laatstgenoemde was twintig minuten voor tijd direct kansrijk, maar zag Grim zijn poging uit de hoek tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop vond Yüksel het zijnet. Jong Sparta bleef de bovenliggende partij, maar moest een kwartier voor tijd toch een grote kans aan ADO’20 toestaan. Opoku ontving de bal op de rand van het strafschopgebied, maar schoot rakelings over. Vervolgens hield ADO’20 iets makkelijker stand en dat leidde in de 81e minuut tot een 0-1 voorsprong. Maurizio Brenna kon uit een vrije trap volledig vrijstaand binnen koppen. Daardoor had Jong Sparta nog maar tien minuten om nog iets terug te doen. Ook in de slotfase lukte het niet om doelman Grim in verlegenheid te brengen. Debutant Jorn Triep probeerde het nog wel met een afstandsschot, maar die was voor Triep. De beste kans was voor Dean Zandbergen, nadat Augustin Drakpe een hoekschop verlengde. De spits schoot echter een paar meter naast.

Daardoor is Jong Sparta na twee duels nog puntloos. Volgende week wacht er voor de Rotterdammers een uitwedstrijd in Hardenberg tegen HHC.