Home » Jong Sparta wint ruim van OFC

Jong Sparta wint ruim van OFC

17 september 2022 - 18:53

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag haar tweede zege van het seizoen geboekt. In Maassluis was de ploeg van trainer Geert Arend Roorda met 6-0 te sterk voor OFC. Namens Jong Sparta maakte Mohammed Tahiri een hattrick. David Garden, Delano Vianello en Achraf Madi zorgden voor de andere drie doelpunten.

Jong Sparta snakte naar een zege in de Jack’s League. Alleen tegen Spakenburg werd er in de eerste vijf wedstrijden gewonnen. In extremis bezorgde David Garden de rood-witten de drie punten. De spits kon vandaag rekenen op een basisplaats, wat ten koste ging van Lorenzo van Kleef. Ook Farouq Limouri verscheen aan de aftrap. De verdediger speelde, omdat Augustin Drakpe bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zat.

Na acht seconden had Jong Sparta al op voorsprong kunnen komen. Een lage bal van Limouri kwam bij Mohammed Tahiri, die echter hoog over schoot. Zeven minuten later was het alsnog raak voor de aanvaller. Vanaf de linkerkant kwam Tahiri naar binnen en verraste hij doelman Ischa Bouwman met een schot in de korte hoek: 1-0. Na een kwartier tekende Tahiri voor zijn tweede van de middag. Een lage voorzet van Jerrel Hak kwam bij de spits die hard raak schoot.

Jong Sparta was veel sterker en domineerde over OFC. De bezoekers hadden niks in te brengen en mochten van een wonder spreken dat de 3-0 niet eerder viel. Jong Sparta kreeg namelijk genoeg kansen daarop. Zo stuitte Tahiri op doelman Bouwman, die even later ook een schitterende redding had op de poging van Madi. In de rebound had Tahiri echter alsnog voor de 3-0 kunnen zorgen, maar raakte hij voor een leeg doel de onderkant van de lat.

Doordat OFC amper de middenlijn over kwam, was het vooral wachten op de 3-0. Die kwam bijna van de voet van David Garden, maar de jonge spits zag zijn inzet moeizaam tot hoekschop verwerkt worden door Bouwman. Na 35 minuten viel de 3-0 alsnog. Achraf Madi bereikte Tahiri, waar OFC nog altijd geen grip op had. Opnieuw kwam hij naar binnen en opnieuw was het schot in de korte hoek Bouwman te machtig. Zo kopieerde Tahiri zijn eerste goal en had hij na een dik halfuur zijn hattrick te pakken.

Vlak voor rust leek OFC iets terug te doen, maar de kopbal van Victor van der Linde ging recht op doelman Rafael de Heij af. In de blessuretijd van de eerste helft was het zelfs Jong Sparta wat nogmaals scoorde. Garden speelde zich vrij in het strafschopgebied en kon van dichtbij met zijn linker voor de 4-0 zorgen.

Zo was Jong Sparta een paar maatjes te groot voor OFC en was de 4-0 ruststand terecht te noemen. Ook na de rust was Jong Sparta de betere ploeg. Na drie minuten in de tweede helft schoot Garden rakelings naast en luttele minuten later raakte Tahiri de lat.

Na een uur viel de vijfde Spartaanse treffer alsnog. Vanaf 20 meter van het doel nam Delano Vianello een vrije trap. Zijn inzet ging via de muur langs Bouwman: 5-0. Vervolgens was er nog een halfuur te spelen, waarin Jong Sparta kansen kreeg op de 6-0. Tahiri vond echter Bouwman op zijn weg en invaller Mike Frimpong kopte op aangeven van Jay den Haan rakelings naast. Tussendoor hield De Heij zijn doel schoon met een knappe redding op de poging van Joël Donald.

In de laatste twintig minuten ging Jong Sparta op jacht naar meer goals. Tahiri was daarbij dichtbij zijn vierde, maar opnieuw bleek Bouwman een sta-in-de-weg. Vlak voor tijd viel de zesde treffer echter alsnog. Na een schitterende aanval legde Gaultier Overman de bal terug op Madi die afdrukte.

Bij 6-0 bleef het ook, waardoor Jong Sparta een klikkende zege boekte op OFC. De ploeg van trainer Geert Arend Roorda stijgt daarmee naar de achtste plaats. Volgende week is AFC de tegenstander in Amsterdam.