fbpx
Home » Michael Verrips over zijn uitleenbeurt naar MVV

Michael Verrips over zijn uitleenbeurt naar MVV

27 februari 2018 - 16:26

In de bepalende slotwedstrijd van het afgelopen seizoen maakte Michael Verrips zijn Eredivisiedebuut. De toentertijd twintigjarige doelman kwam, na zijn overgang van FC Twente naar Sparta Rotterdam van een jaar eerder, uitsluitend uit in oefenduels en competitiewedstrijden van de beloftenploeg. Aan zijn optredens in die duels hield hij een goed gevoel over, maar tot speelminuten in het Eerste leidde dit lang niet.

‘Dat was uiteraard logisch’, kijkt de doelman terug. ‘Roy Kortsmit speelde goede wedstrijden en als reservekeeper weet je dat je geduldig moet zijn. In de week van de allesbeslissende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles belde hij me op, dat hij een blessure overgehouden had aan de wedstrijd tegen FC Twente en dat zijn seizoen erop zat. Alex Pastoor maakte hierna meteen duidelijk dat ik de wedstrijd tegen Go Ahead zou spelen. Dan ben je toch even nerveus, je weet dat het een wedstrijd was waarvan alles afhing.’

‘Ik heb me op de wedstrijd hetzelfde voorbereid als op alle andere. Op de trainingen was ik heel scherp en goed en ik had er vertrouwen in dat ik de druk aan zou kunnen. In de laatste paar minuten van de laatste voorbereidende training kreeg ik echter een klap te verwerken: ik zakte door m’n enkel. Bij mij gingen alle alarmbellen af, ik was bang dat de kans waar ik zolang op wachtte zou moeten missen. Jerson Cabral en David Mendes da Silva spraken hierna heel erg op me in dat ik door de pijn moest bijten en vertrouwen moest hebben.’

Dat bleek makkelijker dan gedacht. ‘De warming-up kwam ik met ijs door en toen de wedstrijd begon, was ik door alle adrenaline alles vergeten. Ik was zo gefocust op de wedstrijd, dat ik geen tijd had om me met de pijn bezig te houden. De volgende dag was m’n enkel zo dik dat ik er nog weken last van had, maar dat was het waard, ik ben blij dat ik deze wedstrijd kon spelen.’

”Wilde alles doen voor m’n kans”

‘In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wilde ik voor mijn kans in het eerste gaan, deels omdat ik er rekening mee hield dat Roy zou vertrekken. Ik heb de eerste helft van het vorige seizoen heel erg moeten wennen aan alles bij Sparta, maar vind dat ik me de tweede seizoenshelft erg goed ontwikkeld heb en ik dacht dat ik er klaar voor was de eerste keeper van Sparta te worden. Daar heb ik vanaf de eerste trainingsdag alles aan gedaan, ik wilde alle twijfels die mensen misschien hadden wegnemen. Dat lukte, ik begreep vanuit de club dat zij erg positief waren en dat Sparta niet op zoek zou gaan naar een vervanger, als Roy besloot weg te gaan. Uiteindelijk tekende hij bij, waardoor we besloten dat het voor mijn ontwikkeling het beste was als ik verhuurd zou worden.’

‘MVV was hiervoor al geïnteresseerd in een huurtransfer en omdat ik in eerste instantie voor mijn kans bij Sparta ging, heb ik gewacht met hierop te reageren. Toen we besloten dat ik tijdelijk ergens anders aan de slag zou gaan, was MVV nog steeds geïnteresseerd, waarna ik die kant op wilde. Om te wennen aan de nieuwe staf, spelers en stad heb ik gevraagd of we eerst een week een proefperiode aan konden gaan en op basis daarvan zouden beslissen of we met elkaar door zouden gaan. Na deze week was ik overtuigd.’

”Met Frank Kooiman heb ik veel contact”

Het bevalt Verrips goed in Limburg. ‘We begonnen de competitie met een paar goede resultaten, maar zijn inmiddels op de ranglijst gedaald. Dit omdat we pech hadden met blessures en we tegen titelkandidaat NEC ons centrale duo misten wegens interlandverplichtingen. Dat is zonde, maar ik ben wel tevreden over mijn eigen prestaties van dit seizoen. Ik werk heel hard om me verder te ontwikkelen en merk dat ik hierin stappen zet.’

Over de beslissing een jaar in de Jupiler League te spelen, is hij ook erg tevreden. ‘Bij Jong Sparta speel je veel tegen amateurploegen, op amateurcomplexen. In de grotere stadions, waar meer mensen zitten, er meer druk opstaat en je meer tegenstand hebt, ontwikkel je je als speler beter. Met keeperstrainer Frank Kooiman heb ik veel contact, hij is ook onder de indruk. Vooralsnog vind ik dat ik het goed doe, ik wil die lijn doorzetten en aan het einde van het seizoen concluderen dat ik het maximale gepresteerd en ontwikkeld heb, om vervolgens terug te keren bij Sparta.’

Foto: Carla Vos