fbpx
Home » Nieuw contract voor Maduka Okoye

Nieuw contract voor Maduka Okoye

04 augustus 2021 - 12:22

Sparta Rotterdam en Maduka Okoye zijn een contractverlenging overeengekomen. De 21-jarige doelman zet zijn handtekening onder een nieuw contract voor vier seizoenen, hierdoor ligt hij tot 2025 vast op Het Kasteel.

‘Een jaar geleden trokken we Maduka aan, omdat we dachten dat hij een groot talent was’, blikt Henk van Stee terug. ‘Het afgelopen seizoen heeft hij ons gelijk hierin bewezen. Met tien clean sheets in 28 wedstrijden heeft hij een aandeel gehad in de achtste plaats die de club behaalde en werd hij zelfs door de supporters gekozen als Speler van het Seizoen. Hij heeft vorig seizoen grote stappen gezet, zo is hij ook eerste keeper van het Nigeriaanse elftal. Uiteraard betekende dit dat er veel interesse in hem was, maar we hadden allebei de intentie langer door te gaan en zijn heel blij dat we zijn contract verlengen.’

De doelman zelf kijkt uit naar zijn tweede seizoen op Het Kasteel. ‘Toen ik bij Sparta tekende, deed ik dat met duidelijke doelen. Ik wilde mij verder ontwikkelen en uitgroeien tot eerste keeper in de Eredivisie en voor de Supereagles. Na het eerste seizoen kan ik dus niet anders dan tevreden zijn, maar ik ben nog zeker niet klaar hier. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Sparta en voel me gewaardeerd door mijn teamgenoten en de supporters. In mijn eerste jaar heb ik al veel mooie momenten hier meegemaakt, ik hoop dat we daar komend seizoen, op een vol Kasteel, nog meer momenten aan toevoegen.’

Okoye is achtvoudig international van Nigeria, maar groeide op in Duitsland. Hier speelde hij voor Fortuna Düsseldorf, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen en opnieuw Düsseldorf, voor hij een jaar geleden de stap naar Sparta maakte.