fbpx
Home » Robey kledingsponsor Sparta Rotterdam t/m 2023-2024

Robey kledingsponsor Sparta Rotterdam t/m 2023-2024

11 maart 2021 - 15:55

Robey Sportswear is tot en met het seizoen 2023-2024 de kledingsponsor van Sparta Rotterdam. De samenwerking tussen Robey en Sparta kent haar oorsprong in de jaren tachtig en is in 2013 nieuw leven in geblazen.

‘De nauwe samenwerking bevalt ons allebei al jaren goed dus we zijn erg blij dat we met elkaar door kunnen’ vertelt directeur Ferenc van der Vlies namens Robey. ‘Als Rotterdams merk zijn wij trots dat we Sparta aan mogen kleden en is het een eer om ieder jaar het Sparta-shirt te maken. Daarnaast is de Robey-collectie voor Sparta Custom-Made, waardoor de items het Sparta-DNA bevatten.”

Dave van der Meer bevestigt dit. ‘Robey heeft bewezen heel flexibel te zijn en verder te willen gaan dan alleen het sponsoren van de tenues. Samen hebben we mooie dingen gedaan, zoals het retroshirt vanwege het honderdjarig bestaan van Het Kasteel, het jubileumshirt toen de club 125 jaar bestond en het derde tenue van afgelopen seizoen, in combinatie met Banlieue. We zijn heel gelukkig dat we nog minstens vier seizoenen samenwerken met Robey.’

Over Robey

Robey kijkt terug op een imposante historie met veel hoogtepunten in de Nederlandse sportgeschiedenis. Opgericht in 1947 domineerde het authentieke merk in de jaren zestig, zeventig en tachtig sportend Nederland. Bijna iedere voetbalclub droeg Robey. De merknaam is simpel te verklaren: de heer Bey – oprichter van het merk – plakte de eerste twee letters van zijn geliefde stad Rotterdam voor zijn naam en vormde zo de naam Robey.

Robey combineert het beste van twee werelden. Een stijlvolle look, met de technologie van nu. Het resultaat is een collectie met kwaliteit en karakter. Traditioneel met een moderne twist. Kleding die zó stijlvol is dat je het ook in je vrije tijd aantrekt. Kleding die voetbalcult ademt.

Uiteraard met de kenmerkende Robey-details: stijlvol design, premium materialen, slim-fit pasvorm en de Robey-klaver op de schouder. Het eigen, unieke beeldmerk, wat al gebruikt wordt sinds de jaren ’60 en die garant staat voor kwaliteit.