Home » Sparta Rotterdam in slotfase voorbij FC Groningen

Sparta Rotterdam in slotfase voorbij FC Groningen

17 september 2022 - 18:58

Sparta Rotterdam heeft zaterdag het duel met FC Groningen gewonnen. De ploeg van trainer Maurice Steijn was met 2-1 te sterk voor de ploeg uit het hoge noorden. De goals namens Sparta werden gemaakt door Mijnans en Van Crooij.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sparta Rotterdam (@spartarotterdam)

Sparta begon de wedstrijd tegen FC Groningen met twee basis debutanten. Yoeri Schoonderwaldt verving de geblesseerde Nick Olij. Ook Koki Saito mocht vanaf het begin starten. Groningen was vanaf de aftrap sterk aan de bal. Sparta stuurde Lauritsen weg, maar deze bal werd afgefloten voor buitenspel. Sambo stuurde Vito van Crooij vanaf de linkerkant weg. Zijn voorzet werd voor de goal weggekopt. Daarna kreeg Sambo een vrije schietkans. Hij haalde gevaarlijk uit, maar bal werd gekeerd door Verrips.

Sparta was in het eerste kwartier van de wedstrijd dreigend aan de bal, maar wist er nog niet uit te komen. Na een overtreding op Lauritsen mocht Van Crooij een vrije trap nemen. De bal bleef hangen en werd daarna binnengeschoten door Adil Auassar. Het doelpunt werd na een check van de VAR afgekeurd voor buitenspel. Vervolgens was het Saito die naar de grond gehaald werd. Vito van Crooij mocht opnieuw aanleggen en haalde gevaarlijk uit. Weer was het Verrips die de 1-0 voorkwam. Niet lang daarna was het Schoonderwaldt met zijn eerste grote redding.

Vlak voor rust kreeg Groningen nog een kans om te scoren. Deze ging over het doel van Schoonderwaldt. Zodoende ging Sparta met een 0-0 stand rusten. Sparta begon fel aan de tweede helft. Vlak na rust kreeg Sparta haar eerste kans van de tweede helft. Een voorzet van Saito op Van Crooij was niet genoeg voor de 1-0. Het was FC Groningen die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Pepi kopte de bal na een uur spelen binnen. In de 73ste minuut kwam Sparta op gelijke hoogte. Sven Mijnans kopte de bal binnen uit de corner van Vito van Crooij.

In de slotfase van de wedstrijd werd Sparta weer sterker. De Spartanen kregen in de 88ste minuut een strafschop, door een overtreding op Lauritsen. Vanaf elf meter schoot Van Crooij de bal binnen. Daardoor blijven de drie punten op Het Kasteel!

Opstelling Sparta: Schoonderwalt, Sambo, Vriends, Auassar, Pinto, De Guzmán (76′ Van Mullem), Van Crooij (90′ Eerdhuijzen), Mijnans (90′ Verschueren), Saito (76′ Namli) en Lauritsen (’90 Engels).